REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Još uvijek ima vatre kod Rafe! Nadal slomio Argentinca i rezervirao meč s Ajdukovićem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.07.24. | 17:49

Prvi polufinale za Španjolca još od Wimbledona 2021. godine

Mariano Navone valjda će dok je živ pamtiti meč u četvrtfinalu švedskog Bastada. Nevjerojatan meč, ma epski, i točno četiri sata borbe na užarenoj zemlji u kojoj je Navone briljantno parirao velikom Rafi Nadalu i u kojem je isti taj Nadal na koncu izvukao pobjedu od (2)6-7, 7-5 i 7-5, kojom je pokazao da i dalje ima vatre u svojim 38-godišnjim nogama! Naklon do poda obojici, a pljesak koji je trajao dugo nakon kraja meča dovoljno govori kakav su meč doigrali.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nadalu je Bastad prvi nastup nakon Roland Garrosa (i prvi polufinale još od Wimbledona 2021. godine) s kojeg ga je izbacio Alexander Zverev, ali Španjolac se još uvijek ne da. Iako mu je s druge strane mreže stajao igrač koji je čak 225 mjesta ispred na ATP ljestvici (Nadal je 261. igrač svijeta, Navone 36.) i koji na dokumentima ima 15 godina manje, Španjolac se nije predavao. U prvom setu mu je četvrti nositelj turnira uzeo set u tie-breaku i to u prilično uvjerljivom stilu (Nadal je uzeo tek dva poena), a onda je krenula nevjerojatna borba u naredna dva seta.

U drugom setu je Nadal krenuo sjajno, imao dva breaka i 3-0 vodstvo, a onda se ratoborni Argentinac vratio do 3-3. Dvojac je zatim držao servise do 11. gema kada je Nadal ipak slomio Navonea i na koncu odservirao za 1-1.

Treći set – slična priča. Samo ovog puta je Navone prvi stigao do breaka, da bi se onda Nadal vratio u meč re-breakom pa još jednim breakom u petom gemu. Kod 5-2 i servisa za meč Nadal je izgubio servis, vratio se Navone do 5-5, ali je onda Nadal s dva uzastopna gema stigao do velike pobjede.

A cijela stvar je još posebnija jer će u polufinalu igrati protiv Duje Ajdukovića! Meč je na rasporedu sutra od 13 sati...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rafael NadalDuje AjdukovićMariano NavoneATP Bastad

Ostale Vijesti