Iživljavanje, pa odmaranje Francuza protiv Bjelorusa: Devet od devet Karabatića za pola sata

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 21.01.16. | 19:38

Sve je bilo riješeno već u prvom dijelu, kada su Francuzi ostvarili +15, a Nikola Karabatić zabio devet golova iz isto toliko pokušaja.

Francuska je drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu otvorila očekivanom pobjedom. Aktualni europski i svjetski prvaci bili su nemilosrdni i razbili Bjelorusiju sa 34:23.

Od prve minute Francuzi su zagospodarili parketom i vrlo rano se odvojili. Sve je već tada bilo riješeno, a na poluvrijeme je Francuska otišla s visokih 20:5. U prvih pola sata Nikola Karabatić je ušutkao kritičare sjajnom igrom i impresivnim učinkom – 9/9.

Nastavak je pružio mogućnost Francuzima da odmore najbolje pojedince. Claude Onesta povukao je Karabatića, Omeyera i ostale zvijezde, te pružio šansu igračima iz drugog plana. I u takvom sastavu Francuska je već u 36. minuti otišla do najveće prednosti od 16 golova razlike (23:7), da bi se potom ipak malo opustila.

Nikola Karabatić je s devet golova iz prvog dijela bio najefikasniji kod Francuza, a po pet pogodaka zabili su Derot i Remili. Omeyer i pričuva Gerard kombinirano su imali 18 obrana i uništili Bjeloruse, kod kojih je iskočio tek Hadkevič  u nastavku s devet pogodaka iz 15 pokušaja.

Francuzi su ovom pobjedom došli do četiri boda u skupini 1, dok je Bjelorusija ostala na nuli u toj rubrici.

(Foto: EHF Euro 2016)


Tagovi

Francuska rukometna reprezentacijaNikola Karabatićbjeloruska rukometna reprezentacijarukometOstali sportovi

Ostale Vijesti