Izbornik svjetskih prvaka: Imamo jako perspektivnu mladu generaciju

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 04.09.16. | 09:02

Hrvatska je sinoć postala juniorski prvak svijeta u vaterpolu.

 

Naša mlada izabrana vrsta, igrači do 18 godina, pod vodstvom izbornika Joška Krekovića je u finalu Svjetskog prvenstva u Podgorici sinoć svladala domaćina Crnu Goru sa 16:13.

Mladi vaterpolisti osvojili naslov svjetskih prvaka!

Super sam zadovoljan, pobijedili smo u izuzetno teškoj utakmici. Bila je fenomenalna atmosfera. U igru smo ušli malo nervozno, no uspjeli smo stisnuti i iako smo na kraju ostali bez dva isključena igrača, uspjeli smo utakmicu privesti kraju uz odličan rezultat“, rekao je Kreković, objavio je Hrvatski vaterpolski savez.

Svih 20 igrača koji su bili na širem spisku i koji su sudjelovali na pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo utkali su dio sebe u ovo zlato. Svatko od njih je jednako zaslužan, izuzetno sam ponosan na svakoga od njih. Odabrati njih 13. koji idu bilo je izuzetno teško i odlučivale su samo nijanse. Imamo jako perspektivnu mladu generaciju“, poručio je izbornik.

Hrvatsku je na ovoj svjetskoj smotri predstavljalo 13 igrača: Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paprić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić. 

(Foto: HVS)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

vaterpolohrvatska juniorska vaterpolska reprezentacijaJoško Kreković

Ostale Vijesti