Izbornik Srbije: "Da Hrvati nisu kalkulirali, dočekali bi nas ranjive u četvrtfinalu"

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 01.09.16. | 09:25

"Kada su to propustili, u finalu je razlika u kvaliteti odlučila i mislim da je srebro veliki uspjeh Hrvatske", kaže Savić.

Izbornik srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Savić osvrnuo se na olimpijski turnir, na kojem je njegova momčad došla do zlatne medalje, svladavši u finalu uvjerljivo Hrvatsku.

Dvije reprezentacije trebale su se susresti već u četvrtfinalu, no momčad Ivice Tucka iznenađujuće je u posljednjem kolu grupne faze poražena od Francuske, čime je „zaobišla“ ljutog rivala. Srpski izbornik smatra da je Hrvatska pogriješila, odnosno otvoreno priznaje da bi Srbija četvrtfinalni dvoboj dočekala u puno slabijem stanju i formi.

„Njihov problem je što se Srbija u nezgodnom trenutku za njih vratila u natjecanja. Možda im je šansa bila da ne kalkuliraju u grupi, da nas ranjive dočekaju u četvrtfinalu“, kazao je Savić za Sportski žurnal i nastavio:

„Kada su to propustili, u finalu je razlika u kvaliteti odlučila i mislim da je srebro veliki uspjeh Hrvatske. Ni Bog Otac nas tada nije mogao zaustaviti. Nisam gubio vjeru u nijednom trenutku. Znao sam da imamo generacijski cilj, nije bilo straha od neuspjeha, dugo smo nepobjedivi. Trebalo je samo da dobijemo psihološku bitku.“

Srbija je osvajanjem olimpijskog zlata zaokružila fenomenalan niz i potvrdila dominaciju u vaterpolu, nakon što je prethodno osvojila i Svjetsko prvenstvo, Europsko prvenstvo te Svjetsku ligu.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Dejan Savićsrpska vaterpolska reprezentacijaHrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica TucakvaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti