Ivan Rakitić i Sandra Perković najbolji sportaši u 2015.

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.12.15. | 21:52

U tradicionalnom 64. izboru Sportskih novosti, u kojem glasuju sportski novinari u Hrvatskoj, najboljim sportašem u 2015. godini je proglašen nogometaš Ivan Rakitić, a sportašicom atletičarka i bacačica diska Sandra Perković.

Najbolja ekipa je ženska karate reprezentacija, a najbolja momčad veslački dvojac Martin i Valent Sinković. U izboru je sudjelovao 351 sportski novinar iz 56 redakcija diljem zemlje.  

Četvrtu godinu uzastopce titulu najbolje sportašice u Lijepoj našoj osvojila je aktualna olimpijska pobjednicu u bacanju diska Sandra Perković. Druga je bila atletičarka Blanka Vlašić, a treća odbojkašica Maja Poljak.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/19YTQj2qKak" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

U konkurenciji sportaša, najviše glasova dobio je nogometaš Barcelone Ivan Rakitić, a slijede ga boksač Filip Hrgović i gimnastičar Mario Možnik.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/CbR7HOvNIn8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nagradu je u Rakitićevo ime primio njegov otac, a 'Raketa' je putem video javljanja iz Barcelone poručio:

Zahvalio bih se svima koji su mi dali glas, kao i svima koji su uz mene, klub i reprezentaciju. Velika mi je čast primiti ovu nagradu, to je suvišno govoriti. Drago mi je da se prepoznao moj rad i trud. Živim nogomet 100 posto, a posebno bih se zahvalio ženi i kćeri, koji su mi najveća snaga, kao i svojim roditeljima na svemu što su učinili za mene. Otac je uz mene od malena i bez njega bi mi bilo jako teško. Dat ću sve od sebe da opravdam sva priznanja, da nova godina bude još bolja. Uz vašu snagu i potporu nadam se i najboljem Europskom prvenstvu u hrvatskoj povijesti“, poručio je Rakitić iz Barcelone.

Najboljom momčadi u 2015. godini proglašen je veslački dvojac na pariće - braća Valent i Martin Sinković, ispred muške vaterpolske reprezentacije i vaterpolista Primorja i rukometaša PPD Zagreba.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/OWJw3wtQpK4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kod ekipa su slavile karatistice - Azra Saleš, Ivona Tubić, Ana-Marija Bujas-Čelan i Ana Lenard, koje su na Europskom prvenstvu u Istanbulu osvojile ekipno zlato. Iza njih suu ostale kuglačka reprezentacija i reprezentacija u samostrelu.

Nagradu za fair-play potez u 2015. dobio je rukometaš Drago Vuković za svoj potez na bundesligaškoj utakmici Kiela i njegovog Fuchse Berlina kada je nakon faula protivničkog igrača sugerirao sucu da to nije bio prekršaj za isključenje, nakon čega je sudac povukao svoju odluku o dvominutnoj kazni.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan RakitićSandra Perkovićnajbolji sportašiSportske novostiMartin SinkovićValent Sinkovićhrvatska ženska karate reprezentacijaAtletikaOstali sportoviKarateDrago Vuković

Ostale Vijesti