Imamo novog sljemenskog kralja: Moelgg najbolji u Zagrebu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 19:03

Uzbudljivu smo drugu vožnju muškog slaloma gledali na Sljemenu.

U vrlo teškim uvjetima i pod naletima jakog vjetra, najboljih 30 slalomaša iz prve vožnje odradilo je i drugi lauf na zagrebačkoj Gori. Favoriti, odnosno najbolja prva četvorica skijaša nakon prvog laufa su podbacila u drugoj vožnji i do pobjede je stigao 34-godišnji Talijan Manfred Moelgg i to nakon osam godina. Posljednji je put u Svjetskom kupu bio najbolji 2009. godine u Garmisch-Partenkirchenu.

Talijanski skijaš je sjajno odradio drugu vožnju, imao je najbolje vrijeme i nakon što je bio peti u prvoj vožnji, na koncu je stigao do pobjede.

Ivica: Ne znam je li ovo moje zadnje Sljeme kao natjecatelju, moguće da je

Kostelić i ostali Hrvati bez druge vožnje na Sljemenu, Rodeš bio najbliži

Imao je velikih 72 stotinke prednosti pred drugoplasiranim njemačkim skijašem Felixom Neureutherom, koji je bio osmi nakon prve vožnje, a u Zagrebu je treći put stigao do drugog mjesta.  

Treće, posljednje mjesto na postolju pripalo je Norvežaninu Henriku Kristoffersenu sa 77 stotinki slabijim vremenom od Moelgga. Norvežanin je bio na diobi šeste pozicije uoči druge vožnje.

Favoriti, vodeći nakon prve vožnje, prava senzacija 25-godišnji Austrijanac Manuel Feller nije izdržao pritisak. Odmah nakon starta je pogriješio, 'haklao' je već druga vrata od starta i neslavno završio nastup. Drugoplasirani Francuz Julien Lizeroux je završio kao deveti sa sekundom i 88 stotinki zaostatka za Moelggom i tek 19. vremenom druge vožnje. Još jedna senzacija prve vožnje, Amerikanac Mark Engel, koji je s visokim startnim brojem 45 uspio doći do treće pozicije je pogriješio nekoliko vratiju prije cilja i nije uspio doći do svog najboljeg rezultata u karijeri.

Možda i najveći favorit za pobjedu, trostruki slavljenik na Sljemenu i vodeći slalomaš Svjetskog kupa, Austrijanac Marcel Hirscher je ostao bez pobjede i postolja. Nakon četvrte pozicije prvog laufa, zauzeo je u konačnici šesto mjesto sa sekundom i 43 stotinki slabijim vremenom od Moelgga. Imao je tek deveto vrijeme druge vožnje.

U poretku slalomaša Hirscher je ostao vodeći sa 300 bodova nakon četiri utrke. Kristoffersen ima 40 boda manje, a Moelgg ima 54. Hirscher je vodeći i ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Podsjetimo, u drugom laufu slaloma na Sljemenu nije bilo hrvatskih predstavnika. Ivica Kostelić je utrku završio na 52. mjestu i nakon nastupa objavio kako je moguće da je ovo bio njegov posljednji natjecateljski nastup na zagrebačkoj gori. 

Najbliži plasmanu u drugu vožnju bio je Istok Rodeš, koji je zauzeo 33. mjesto u prvom laufu, a do mjesta među 30 nedostajalo mu je samo 13 stotinki sekunde. 

(Foto: Action Images/screenshot fis-ski.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Snow Quuen TrophySljemeSkijanjeManfred Moelgg

Ostale Vijesti