Igraju 3 HNL, dolaze iz Vrbovca i najugodnije su iznenađenje Kutije šibica

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.12.19. | 07:46

Štefanje je tradicionalno rezervirano za četvrtfinala Kutije šibica. Debitanti u ovoj fazi su momci iz Vrbovca, a ovo je priča o njima.

„Ekipu većinom sastavljaju igrači koji su ponikli u školi nogometa NK Vrbovec i trenutno igraju za tamošnji klub koji se natječe u 3 HNL Središte. Jedino Antonio Azinović igra izvan Vrbovca, on je u slovenskom prvoligašu Taboru iz Sežane. Možda se ne možemo nazvati kvartovskom ekipom jer smo ipak iz jednog manjeg grada, ali kada bi se priklopili Zagrebu, ispalo bi kao da i jesmo kvartovska ekipa. Od malih nogu igramo zajedno, skupa smo dugo i trudimo se nešto napraviti na malim terenima. Ide nam sve bolje, a ove godine smo doživjeli najbolji rezultat plasmanom u četvrtinale Kutije.“

Put do današnje utakmice bio je promjenjiv. U prvom kolu pobijedili su Riva restoran Trošt s 4:2, potom su razbili Tennessee bar sa 7:1, da bi se u trećem kolu protiv Prigorski.hr/123 Design prvi puta našli u zaostatku. Minus od 0:1 pretvorili su u konačniih 4:2, što je bila samo priprema za nevjerojatnu dramu koju su proživjeli i preživjeli u osmini finala. S druge je strane stajala Tiskara Kerschoffset koja je u 39. minuti povela s 2:1. No, Slišković u zadnjoj minuti osigurava penale, na kojima je naš sugovornik obranom u posljednjoj seriji isprao gorak okus prošlogodišnjeg nastupa na Kutiji. 

„Prošle godine smo ispali od Svadbenog salona Bagušić u osmini finala, bila je vrlo tvrda i napeta utakmica do kraja, ali oni su bili spretniji i sretniji te pobijedili 3:1.“

Ovog puta otišli su korak naprijed, no tu ne planiraju stati. Medverec nam je otkrio i dio taktike za večerašnji dvoboj.

„Čvrsto u obrani, a naprijed pokušati što više napraviti. Imamo potencijala, izdvojio bih braću Colarić, Sliškovića, Babića, stvarno imamo širok kadar igrača i nismo svedeni na to da ovisimo o jednom glavnom igraču, pa ako on zakaže da ujedno i momčad zakaže. Svaku utakmicu netko drugi iskoči i to nam je glavna prednost jer se drugim momčadima teško prilagoditi na nas.“

Ipak, nije sve niti idealno prošlo na putu do četvrtfinala. Naime, u početnoj fazi turnira ostali su bez izuzetno važne karike u momčadi.

„Problem nam predstavlja ozljeda Marija Ćosića koji je operirao medijalni meniskus. Da nam je i on u kadru, bili bismo 10-20 posto jači“, tvrdi.

S obzirom na to da je ovo već druga godina u nizu da se ostvaruje značajan rezultat, zanimalo nas je koliko dugo igraju zajedno i je li ovaj rezultat plod dugogodišnjeg građenja momčadi?

„U ovom sastavu igramo oko dvije godine. Prijašnja ekipa je bila dosta pokošena ozljedama pa smo osvježili momčad mlađim igračima, ali dugo se pouznajemo i sve je bazirano na tome da smo prava klapa i društvo“, rekao nam je Medverec pa dodaje:

„Igramo često i po raznim turnirima u Vrbovcu i okolici, ali recimo igrali smo ove godine Hercegovački turnir blizu zagrebačke Arene. Preko ljeta malo slabije nastupamo jer svi odmaraju noge, guštaju u moru.“

Za kraj smo se dotaknuli današnjeg protivnika. Momčad Pizzerije Stari Zagreb - Borongaj Lugovi je 2016. stigla do naslova pobjednika Kutije, tako da se, bez ikakve dvojbe, radi o vrlo teškom, ali i prolaznom protivniku.

„Ne bi htio nikoga podcjeniti ili uzvisiti, ali po meni je to protivnik po mjeri. Izbjegli smo najjače momčadi poput Dobermanna, Biberona i Cvjetnog, a u jednoj utakmici je sve moguće. Da igramo deset utakmica, oni bi bili bolji u devet, a mi se moramo nadati da će ova jedna u našu korist doći baš u četvrtfinalu. Ipak su oni prije nekoliko godina osvojili Kutiju, ove godine također imaju odličnu momčad prepunu malonogometaša, a mi dolazimo iz velikog nogometa. Zbog toga im dajem blagu prednost, ali vjerujem u nas“, zaključio je Medverec.

Ovo se četvrtfinale igra s početkom u 20 sati, a ako društvo iz Vrbovca odnese još jednu pobjedu, njihova tradicionalna pjesma i proslava sigurno neće izostati.

 

 

(foto: Privatna arhiva)

POVRATAK NA NASLOVNICU

 


Tagovi

Ostali sportoviizdvajamoKutija šibicamali nogometFutsal

Ostale Vijesti