Hrvatskoj srebrna medalja - Srbija ipak prejaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.08.16. | 00:11

Hrvatska nije uspjela. Novi olimpijski pobjednik je reprezentacija Srbije koja je u finalu turnira u Rio de Janeiru pobijedila s 11:7.

Srbija je u Rio došla kao najveći favorit i na kraju opravdala taj status iako nije dobro izgledala u ovodnoj skupini u kojoj je u posljednjem kolu osigurala četvrtu poziciji. No, u onim najvažnijim utakmicama Srbija je pokazala svu svoju snagu i zasluženo osvojila jedino zlato koje je nedostajalo ovoj generaciji koja sada drži svjetski, europski (dvostruki) i olimpijski naslov.

Hrvatska je solidno ušla u utakmicu. Napravili smo ono najvažnije – nismo dopustili Srbiji da se previše odvoji na samom početku. Vodili su naši susjedi s dva pogotka razlike u prvoj četvrtini, ali ona je ipak završila rezultatom 3:2. No, već tada se vidjelo ono što će nas pratiti tijekom cijele utakmice – loša realizacija igrača više. U prvoj četvrtini nismo iskoristili niti jednu od dvije takve prilike, a do kraja utakmice ćemo imati poražavajući učinak od 2/11 u tom segmentu igre.

S takvim igračem više ne bi uspjeli pobijediti ni puno lošiju reprezentaciju od Srbije. U drugoj četvrtini smo imali čak pet puta igrača više, iskoristili smo jednog, a s druge strane je Mandić počeo sa svojim dalekometnim projektilima. Nismo znali zaustaviti njegove, a kasnije i Filipovićeve udarce iz prekršaja. Teško je u tim situacijama izaći na dobar blok, a večeras Bijač nije bio u senzacionalnoj formi kao u prethodnim utakmicama.

Srbija je mirno gradila svoju igru, koncentrirano se branila s igračem manje, a Filipović i Mandić su se pobrinuli da njihova prednost neprestano raste. Nakon druge četvrtine je bilo 6:3, nakon treće 9:5, a u posljednjoj je prednost otišla i na pet pogodaka razlike. Probao je Tucak uvesti i Pavića, ali jednostavno je Srbija bila bolja. U samoj završnici je nekim ludim udarcima utakmicu pokušao preokrenuti Sukno, jedan od rijetkim naših raspoloženih igrača u napadu, ali Srbi su ipak znali odakle im prijeti najveća opasnost te su ga dobro branili.

Na kraju se treba čestitati Srbiji koja ima fantastičnu generaciju koja je svoju dominaciju okrunila zlatom u Riju, a Hrvatska je zadržala kontinuitet osvajanje olimpijskih medalja. Kada se vidi koliko je Srbija bila bolja u ovoj utakmici, onda je lako dati za pravo našim igračima i stručnom stožeru što su izbjegavali Srbiju u četvrtfinalu, ali onaj poraz od Francuske će, usprkos ovom srebru, ostati mrlja na ukupnom dojmu naših. No, medalja je tu, do nje smo ipak došli zasluženo jer smo pokazali da možemo pobijediti svakoga. Osim Srbije.

Sukno je bio najefikasniji naš igrač s 3 gola. Garcia je dodao 2, a Šetka i Burić po 1. Bijač je obranio 5, a Pavić 1 loptu. Kod Srbije Mandić 4 gola, Filipović i Pijetlović po 2, a Mitrović, Nikić i Gocić po 1. Mitrović je upisao 9 obrana.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijasrpska vaterpolska reprezentacijaOlimpijske igre Rio de Janeirovaterpolo

Ostale Vijesti