Hrvatski zlatni paraolimpijac suspendiran zbog dopinga, on poručuje: Nisam kriv!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 10:51

Poduzeo je sve kako bi dokazao nevinost.

Dino Sokolović, zlatni hrvatski parapolimpijski skijaš iz Pjongčanga suspendiran je zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava, javlja Hrvatski paraolimpijski odbor.

"Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora, hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović ne može nastupati na natjecanjima do konačnog nalaza Svjetske antidopinške agencije (WADA). Testiranje provedeno na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu 2018. utvrdilo je da lijek, koji Dino Sokolović dugi niz godina uzima kao dio antihipertenzijske terapije, u svojem sastavu sadrži nedopušteni diuretik hidroklortiazid. Hrvatski paraolimpijski odbor očekuje konačno rješenje Međunarodnog paraolimpijskog odbora te će, po njegovu službenu primitku, odrediti daljnje postupanje", stoji u priopćenju HPO-a.

Sokolović je na Zimskim paraolimpijskim igrama u Južnoj Koreji osvojio zlato u sjedećem slalomu, a špekulacije oko pada na dopinškom testu pojavile su se odmah nakon završenih igara, ali u HPO-u nisu htjeli komentirati dok ne stigne službena potvrda.

"Mogu samo potvrditi da je informacija točna, ali nažalost ne smijem ništa komentirati dok je postupak u tijeku. Mogu samo kazati kako sam poduzeo sve kako bi dokazao da nisam kriv," kazao je za Hinu Sokolović.

Sokolović je postao invalid nakon što je s 12 godina doživio tešku prometnu nesreću u kojoj je izgubio majku, dva brata i strinu, a on je zadobio teški potres mozga, tri nagnječenja pluća, napuknuće kralježnice te su mu amputirane obje noge.

Prije nesreće bio je aktivni sportaš, bavio se čitavim dijapazonom sportova, a nakon nesreće bavio se paraolimpijskim plivanjem četiri godine, nakon čega je prešao među paraskijaše.  Uz skijianje, Sokolović je hrvatski reprezentativac u košarci i rukometu u kolicima.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dino SokolovićParaolimpijske igre

Ostale Vijesti