Hrvatski vaterpolist među onima koji su s dozvolom koristili doping

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.09.16. | 19:28

Ruska hakerska grupa Elegantni medvjedi objavila je novi val imena olimpijaca koji su koristili nedozvoljene supstance u medicinske svrhe. Na listi onih koji su dobili dozvolu WADA-e je i jedan Hrvat - vaterpolist Ivan Krapić.

Za našeg vaterpolista navodi se da je uz dozvolu Svjetske antidopinške agencije (WADA) u ožujku ove godine dva puta koristio kortikosteroid deksametazon.

Krapić je ovoga ljeta napustio Primorje te potpisao za napuljsku Acquachiaru. S hrvatskom vaterpolo reprezentacijom u Riju je osvojio srebrnu medalju.

Na popisu koji je danas objavljen ukupno je 41 sportaša iz 13 zemalja, a među njima je i dvoje Srba - kapetan košarkaške reprezentacije Miloš Teodosić i odbojkašica Silvija Popvić.

Teodosić je, prema informacijama koje su objavili Elegantni medvjedi, koristio kortikosteroid deksametazon. Na Olimpijskim igrama u Riju sa Srbijom osvojio je srebro nakon što su u finalu izgubili od SAD-a. U četvrtfinalu su izbacili Hrvatsku, a srpski kapetan u toj je utakmici postigao devet koševa.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan KrapićHrvatska vaterpolska reprezentacijaOlimpijske igre Rio de JaneirovaterpoloMiloš Teodosić

Ostale Vijesti