Hrvatski ragbijaši u subotu protiv Švedske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 28.10.22. | 15:05

Sutra je na rasporedu novi ragbijaški susret

Nakon tijesnog poraza od Ukrajine (27-22) u dramatičnoj utakmici u Zagrebu, hrvatski ragbijaši u subotu od 14 sati igraju u Stockholmu protiv Švedske drugu utakmicu Europskog prvenstva Trophy divizije.

I dok su Šveđani već neko vrijeme u tom rangu europskog ragbija, naši su se prvi put našli tako visoko i to na razini na kojoj neke reprezentacije čine i profesionalni igrači.

"Imamo puno problema, ali kod nas je ragbi amaterski sport pa igrači moraju uzimati slobodne dane s posla da bi došli igrati za reprezentaciju. Zato im i govorim da su zaslužili ulazak u ovu diviziju i sad nek' uživaju", kazao je izbornik Anthony Poša.

No, i on je na mukama kako složiti momčad jer dobar dio igrača koji su bili u kadru za Ukrajinu nije mogao na put u Švedsku u petak u zoru.

"Glassie i Perlain su se ozlijedili, Ćorić, Perić i Vlajčević nisu mogli zbog privatnih obveza, a nema ni kapetana Jurišića, koji je bio naš najbolji igrač i u porazu od Ukrajine,jer iščekuje rođenje djeteta.Novi su na popisu, među ostalima, Martin Altamirano, koji stiže iz Argentine, i Dino Kodžić, bivši igrač Nade, koji igra u Švedskoj".

Sastav za Švedsku:

1 Ivan Kordun

2 Martin Altimarino

3 Denis Brečić

4 Marin Miloš

5 Toni Miloš

6 Hayden Jurlina

7 Andrija Galić

8 Marko Buljac

9 Niko Vranešević

10 Duje Plazibat

11 Jan Vlašić

12 Marko Grčić (c)

13 Filip Perica

14 Gregor Dominiko

15 Niko Pavlović

16 Stipe Brčić

17 Stipe Žigo

18 Tomislav Stipić

19 Marko Svaguša

20 Dino Kodžić

21 Martin Rešković

22 Dominik Fišić

23 Ivan Prološčić


Tagovi

RagbiHrvatska ragbi reprezentacija

Ostale Vijesti