Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski odbojkaši velikom pobjedom protiv Bugarske drugi put u nizu prošli u osminu finala EP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 09:55

Nakon uvodnog iznenađujućeg poraza od Finske, Hrvati su nanizali tri fenomenalne pobjede.

Hrvatski odbojkaši su nastavili pobjednički niz u Varni i pobjedom 3-1 (-22, 16, 22, 21) protiv domaće reprezentacije izborili mjesto u osmini finala Europskog prvenstva, što se nakon startnog poraza od Finske činilo gotovo neizvedivo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uslijedila je tijesna pobjeda protiv Ukrajinaca (3-2) nakon koje su izabranici Cedrica Enarda uvjerljivo svladali Španjolsku (3-0), a potom to ponovili i protiv Bugarske poslije gubitka prvog seta.

Bio je to izravan dvoboj za osiguravanje plasmana u osminu finala. Pokazalo se da su hrvatski odbojkaši sposobni bolje se nositi s pritiskom, a glasna podrška Bugarima s tribina dvorane u Varni poslužila im je kao dodatni motiv.

Briljirao je najbolji igrač utakmice Marko Sedlaček koji je izravno donio 29 poena hrvatskoj reprezentaciji - 23 neobranjivim smečevima, triput je sudjelovao u bloku, a triput su i njegovi servisi bili neobranjivi. Petar Đirlić i Kruno Nikačević su donijeli po 12 poena, a Tino Hanžić 10.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Bugari su bolje otvorili meč i prisilili hrvatske odbojkaše da tijekom prvog seta stalno love njihovu prednost. Sredinom seta su to i uspjeli (12-12, 13-13), no u izjednačenoj završnici je domaća reprezentacija ipak stekla početnu prednost. No, u drugom setu Hrvati od 1-3 nanizali sedam poena za vodstvo 8-3 koje nisu ispuštali do kraja te dionice. Ključan je za konačan ishod bio treći set, vrlo izjednačen do 19-19. Onda su hrvatski odbojkaši nanizali četiri poena i mirno priveli set kraju za vodstvo od 2-1 u setovima.

U četvrtom setu je gostujuća momčad povela 16-9. Bilo je i 22-17, ali su Bugari nizom od četiri poena došli do 22-21. No, nizom od tri poena, smečom Sedlačeka na prvu meč-loptu, Hrvatska je došla do nova tri boda koji našim odbojkašima donose plasman u osminu finala.

Vodeća Slovenija ima maksimalnih devet bodova iz tri nastupa, a Hrvatska je druga s osam bodova iz četiri utakmice. Bugarska i Španjolska imaju po šest bodova, Finska ih je sakupila tri, a Ukrajina jedan.

Hrvatski odbojkaši već u danas (19.30 sati) imaju posljednji, ujedno i najteži ispit u skupini protiv reprezentacije Slovenije, trostrukih europskih doprvaka. No, s obzirom na ostvarenje cilja, plasmana u osminu finala, u taj dvoboj izabranici Cedrica Enarda mogu ući potpuno rasterećeni.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

hrvatska muška odbojkaška reprezentacijahrvatska odbojkaška reprezentacijaOdbojka

Ostale Vijesti