Hrvatski derbi u Euroligi: Jug ponovno protiv Primorja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.02.15. | 12:30

Samo četiri dana nakon utakmice u Gružu u regionalnoj ligi, Primorje i Jug odmjerit će snage i na Kantridi. U tom je susretu podsjetimo, Primorje slavilo protiv Dubrovčana s 12:8.

Jug će današnju utakmicu odigrati s 12 igrača, posljednju bez Dobuda. Primorje osokoljeno visokom pobjedom u Dubrovniku možda dočeka i povratak Šetke nakon duže pauze.

Nakon najave pred prethodnu utakmicu, viđenog u istoj, nema se što puno za nadodati. Možda spomenuti činjenicu da je Jug i prošle sezone prvu međusobnu utakmicu izgubio 4 razlike u regionalnoj ligi, pa onda odigrao 9:9 u Ligi prvaka. Iz redova Juga dolaze ova 2-3 dana izjave kako su radili puno pogrešaka u igri, da nisu odigrali kako je dogovoreno te da sada moraju odigrati bolje. Pa i sve ako i izgube da moraju eliminirati te individualne pogreške i prisiliti Primorje na maksimum mogućnosti ako žele do pobjede.

U kontekstu prošle utakmice najzanimljivije će biti pratiti igru Juga s igračem manje.

Najuvjerljiviju pobjedu trebali bi ostvariti Pro Recco i Szolnoki. Brescia je u domaćem prvenstvu dobila Pro Recco, ali tamo ima pravo koristiti samo dva stranca. Ovdje, kad se legija popuni, Molina Bodegas, Presciutti, Fiorentini i ostali nemaju previše šansi. Brescia će bodove za proboj na drugo mjesto tražiti u preostalim utakmicama.

Szolnoki je malo uzdrman nakon poraza u Gružu i remija s Egerom na domaćem bazenu u prvenstvu. Stoga će se vjerujem, kako to već inače Mađari rade, iskaliti na Galatasarayu.

Preostale četiri utakmice imaju perspektivu da budu neizvjesne. Spandau - Partizan je najmanje bitna i s najmanje kvalitete. Ali i tu bi moglo biti zanimljivo jer Spandau protiv ovakvog Partizana može do bodova na domaćem bazenu.

Barceloneta ove godine igra puno lošije. Zadnja je sa samo dva boda u prva četiri kola. Ipak, ima zagarantiran nastup na Final6-u pa nije pod rezultatskim pritiskom. Olympiakos ima dobru momčad koja je i lani oba puta dobila Katalonce. Obzirom na trenutačnu formu favoriti su i sada.

I na kraju Radnički i Eger. Radnički je u Kragujevcu u kvalifikacijama pobijedio Szolnoki, vidjet ćemo hoće li mu to poći za rukom i protiv druge po snazi mađarske momčadi.

Spomenimo na kraju da danas igra i Mornar prvu polufinalu utakmicu LEN kupa. Gostuju Splićani u Napulju kod Aquachiare. Neće biti lako; svaki poraz do 2-3 razlike bit će odličan rezultat pred uzvrat. I u drugom polufinalu igra napolitanska momčad, Posillipo gostuje u Bukureštu protiv Steaue.

Raspored 5. kola Lige prvaka:

Skupina A:

16:00 Olympiakos – Barceloneta
18:00 Radnički – Eger
20:30 Pro Recco – Brescia

Skupina B:

18:50 Primorje – Jug
19:00 Spandau – Partizan
19:00 Szolnoki – Galatasaray

Poredak:

Skupina A:

Pro Recco 12
Eger 7
Brescia 5
Olympiakos 4
Radnički 3
Barceloneta 2

Skupina B:

Jug 12
Szolnoki 9
Primorje 9
Partizan 3
Galatasaray 3
Spandau 0

(Foto: Pixsell)

Piše: Andrija Martić/danče.hr

Tekst prvotno objavljen na www.dance.hr i prenesen uz dozvolu autora.

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Vaterpolska Liga prvakaPrimorjejugvaterpolo

Ostale Vijesti