Action Images
Action Images

Hrvatske skijašice bez druge vožnje na Sljemenu, četiri djevojke odvojile se na vrhu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.01.21. | 13:22

Tri od četiri vodeće skijašice Svjetskog kupa su na vodeća četiri mjesta poslije prve vožnje Snow Queen Trophyja.

Završena je prva vožnja ženskog sljemenskog slaloma za Svjetski kup, a u teškim uvjetima trenutačno vodeća je Petra Vlhova koja je ostavila konkurenciju debelo iza sebe. Prošlogodišnja pobjednica prvi lauf završila je s vremenom 58.27 sekundi. Iza sjajne Slovakinje smjestila se austrijka Katharina Liensberger za saostatkom 32 stotinke sekunde, a treća Michelle Gisin iz Švicarske kasni 38 stotinki.

Kiša i magla dosta su otežale posao skijašicama, a nisu pomogla ni oštećenja na stazi na Crvenom spustu koja su stvarale probleme već dvoznamenkastim startnim brojevima.

Nisu se usrećile ni one koje su startale među prvima jer su imale gušću maglu, konkretno austrijska skijašica Chiara Mair, koja je startala prva, imala je sekundu i pol lošije vrijeme od vodeće Vlhove. Slovačka skijašica jednostavno je bila fantastična. Četverostruka sljemenska kraljica Mikaela Shiffrin doskijala je do četvrtog mjesta i kasni 42 stotinke, a ostale djevojke kasne više od sekundu za vodećom četvorkom.

Hrvatske predstavnice Leona Popović i Zrinka Ljutić nažalost nisu uspjele uhvatiti drugu vožnju. Leona je startala 45. i ciljem prošla 35. sa zaostatkom većim četiri sekunde za vodećom, a Zrinka je krenula 65. i završila 33., ostala je bez druge vožnje za samo 44 stotinke.

"Staza je dobra, ali ja sam skijala treća pa ne mogu pričati za druge skijašice. Vidjet ćemo kako će biti u drugoj vožnji," komentirala je vodeća skijašica Svjetskog kupa i prve vožnje sljemenskog slaloma.



Tagovi

Skijanjesvjetski kup u skijanjuSnow Quuen Trophy

Ostale Vijesti