Hrvatske odbojkašice izborile Europsko prvenstvo

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 25.09.16. | 10:04

Odbojkašice uvjerljivo na kontinentalnu smotru, ali odbojkaši nažalost nisu uspjeli izboriti EP...

Hrvatske odbojkašice osigurale su plasman na Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Azerbajdžanu i Gruziji, nakon što su u Rovinju pobijedile Portugal 3:0 (25-21, 25-15, 25-20) ostvarivši tako petu uzastopnu pobjedu u kvalifikacijama.

Bila je to druga pobjeda odabranica izbornika Miroslava Aksentijevića u Rovinju, te ukupno peta u nizu nakon tri uvjerljive pobjede protiv Slovačke, Izraela i Portugala na nedavnom kvalifikacijskom turniru u portugalskom Varzimu.

U susretu 3. kola hrvatske odbojkašice u nedjelju igraju protiv Izraela, a prije toga se sastaju Portugal i Slovačka.

Hrvatska vodi u skupini D s maksimalnih 15 bodova, na drugom mjestu je Slovačka s devet bodova, Portugal je treći sa šest bodova, a Izrael posljednji bez bodova.

Prvoplasirana reprezentacija ide izravno na Europsko prvenstvo, dok će drugoplasirana ekipa ići u doigravanje s drugoplasiranom ekipom iz skupine F, gdje igraju Bjelorusija, Češka, Slovenija i Grčka.

Nažalost, hrvatski odbojkaši nisu uspjeli izboriti EP, a ostali su i bez mogućnosti da završe kao drugi u svojoj skupini i sudjeluju na trećem krugu kvalifikacija za odlazak na kontinentalnu smotru.

U susretu protiv Latvije igranom u Rovinju izgubili su 1:3 (23-25, 25-20, 14-25, 25-27), pa se tako nakon pet kola nalaze na posljednjem mjestu u skupini s pet poraza. Vodeća je Latvija s pet pobjeda i jednim porazom.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

hrvatska ženska odbojkaška reprezentacijahrvatska muška odbojkaška reprezentacijaOdbojkaOstali sportovi

Ostale Vijesti