Hrvatska spremna za Španjolce: Dobro ih poznajemo, bit će teško, ali sve je moguće!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.01.17. | 17:52

Hrvatski rukometaši sinoćnim su slavljem protiv Egipta osigurali četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Nakon uspješno odrađenog posla u osmini finala svjetske smotre u Francuskoj, izabranike Željka Babića u borbi za prolaz u polufinale čeka Španjolska.

'Furija' je na putu do četvrtzavršnice svladala Brazil, a nastup u grupnoj fazi je zaključila na prvom mjestu skupine B sa svih pet pobjeda. Španjolci su naši stari znanci, s kojima smo posljednji put igrali u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj i tada je pobjeda otišla na stranu Španjolske.

Španjolska je momčad koju manje više dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale“, rekao je u najavi utakmice protiv Španjolaca pomoćni trener naše reprezentacije, Petar Metličić.

Dobro poznaje njihovu igru i pojedine igrače, a istaknuo je i kako su svjesni toga da naša igra nije na vrhuncu obzirom da momčad kroz cijeli turnir prate određeni problemi, no svi će dati sve od sebe.

Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im 'bekovi' malo slabiji“.

A problema kod nas ne nedostaje.

Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezerva. No, bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako s budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema“, poručio je Metličić.

O utakmici s Egiptom, slaže se da je prvi dio bio dobar, ali smo u drugom dijelu imali crnu rupu.

Izdržali smo to i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno je da može bolje, ali neka mi dobijemo svakoga na ovaj način i bit će dobro“.

Luka Šebetić je sretan zbog dosadašnjeg uspjeha.

Ušli smo u četvrtfinale Svjetskog prvenstva i sretan sam što sam dio ovoga svega. Da nemamo određenu kvaliteti ne bi bili tu gdje jesmo. Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj ćemo dati sve od sebe. Momčadi koje su do sada igrale jako lijep rukomet su ispale s prvenstva tako da je sve moguće. Španjolski sistem i rukomet se igraju dosta po Europi i Ligi prvaka, igra se na pivota dosta. Bit će tvrda utakmica“, zaključio je Šebetić.

Utakmica za polufinale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske igra se sutra s početkom u 20:45.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Petar Metličićhrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometuSvjetsko prvenstvo u rukometu 2017.Luka Šebetić

Ostale Vijesti