Hrvatski vaterpolisti pregazili Grčku za četvrtfinale Eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 21:35

Barakude nastavljaju po planu.

Barakude su doista dominantno odradile dvoboj protiv protivnika koji je na posljednjem prvenstvu Europe, kao i na lanjskom Svjetskom prvenstvu, osvojio četvrto mjesto. Već u prvom napadu dalekometna bomba Xavija Garcije za 1-0, a tek pokoju minutu nakon Luka Lončar koristi igrača više i zabija za 2-0 što je bio i konačan rezultat prve četvrtine. U tom periodu grči napad bio je kronično sterilan i već je tada sve vodilo ka laganoj zadaći za Hrvatsku.

U drugoj četvrtini Hrvatska vrlo brzo dolazi do 4-1 vodstva i od tada gledamo dominaciju naših. Grčka se više nije spuštala na manje od dva gola razlike, a jednom kada smo poveli s 4 razlike u trećoj četvrtini, meč je praktički bio gotov. U prvom napadu zadnje četvrtine dolazimo do 10-5 prednosti i tu se Grčka već predala. Xavi je postavio najviših 11-5 sredinom posljednje dionice, te je do kraja Grčka uspjela tek ublažiti poraz i spasiti se prave blamaže.

Najbolji u hrvatskim redovima bio je nevjerojatni Xavi Garcija s 4 gola i 4 asistencije, Ante Vukičević dodao je 3 pogotka, dok su po jednom poentirali Luka Lončar, Maro Joković i Anđelo Šetka. Pravi je raritet da je Loren Fatović ostao bez zabijenog pogotka, no neka sačuva nišanske sprave za nokaut fazu.

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv poraženog iz dvoboja Španjolske i Crne Gore, ali pod uvjetom da navedena momčad u osmini finala prvo porazi Rumunjsku, što ne bi smjelo biti upitno. Barakude će u odnosu na svoje iduće protivnike imati dva dana odmora više, a u fizičkom sportu poput vaterpola ne treba pretjerano naglašavati o kakvoj se prednosti radi.

Rezultati 3. kola Eura:

Srbija – Slovačka 13:5
Njemačka – Mađarska 4:4
Turska – Nizozemska 5:22
Gruzija – Italija 3:14
Rusija – Rumunjska 12:7
Malta – Francuska 6:12
Hrvatska – Grčka 11:7

(foto: Pixsell)


Tagovi

Ostali sportovivaterpologrčka vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti