Hrvatska na krilima sjajnog Fatovića pregazila Italiju za prvu europsku broncu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 28.07.18. | 21:49

Već nakon prve četvrtine imali smo četiri razlike.

Utakmica je riješena praktički i prije nego je počela jer smo se već u prvoj četvrtini odvojili na velikih 4:0 i do kraja utakmice jednostavno kontrolirali susret bez ikakve šanse da se Talijani konkretno približe iako krajnji rezultat to ne pokazuje.

Ušli smo vrlo furiozno u susret, Talijani su se jednostavno pogubili i već se nakon osam minuta igre vidjelo da ćemo osvojiti svoju prvu broncu na Europskim prvenstvima. Sve je funkcioniralo sjajno, napad je radio bez greške, a obrana je bila na razini na čelu s vrlo raspoloženim Markom Bijačom koji je potvrdio status jednog od najboljih na svijetu.

Talijani jesu u drugoj stigli na minus dva, ali ni tu nije bilo drhtanja, jer je partiju života pružio mladi Loren Fatović koji je samo na kontre 'ubio' Talijane. On je postigao tri pogotka i bio apsolutno prvo ime Hrvatske u ovom susretu vrijednom europske bronce, Bušlje i Lončar dodali su po dva. 

Hrvatskoj je ovo prva europska medalja nakon čak osam godina i četvrta ukupno. Na EP 2010. u Zagrebu Barakude su osvojile zlato, a u Firenci 1999. i Kranju 2003. godine Hrvatska je osvojila srebro. 

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaLoren Fatović

Ostale Vijesti