Hrvatska je svjetski prvak u vaterpolu! Fantastični Sukno odveo nas je do zlata

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.07.17. | 22:09

Završilo je 8:6 za našu reprezentaciju.

Utakmica je počela savršeno za Hrvatsku koja je ostala prazne mreže u prvoj četvrtini i odigrala gotovo savršeno. Mađari su bili u grču, nisu mogli pronaći šut, Bijač je odlično branio, a u napadu smo bili raznovrsni.

Poveli smo preko Sanda Sukna, povisio je Lončar nakon igrača više, a 3:0 postavio je Marko Macan fantastičnim pogotkom pred kraj četvrtine koju je zaokružio Maro Joković realiziravši sjajno dodavanje Garcije pred desnu stranu mađarskog gola.

Druga četvrtina je bila potpuno druga priča, nismo dobivali prekršaje u napadu, nismo bili dobri na šutu, a Mađari su uspjeli zabiti dva pogotka i prepoloviti prednost. Razbranili smo u tom periodu mađarskog golmana Nagya koji je ostao prazne mreže u toj drugoj dionici.

Mađari su i u treću četvrtinu krenuli bolje i vrlo brzo stigli do izjednačenja nakon nekoliko promašaja i izgubljenih lopti Hrvatske. Činilo se kako se momentum skroz okrenuo na drugu stranu, no onda se ukazao Garcia, naš naturalizirani Katalonac i postigao dva pogotka zaredom i odveo nas na 6:4. Prvi je pogodak bio uz dozu sreće, drugi majstorski iz daljine. Do kraja treće uspjeli smo izdržati bez primljenog pogotka, uspjeli smo se vratiti iz teške situacije.

Posljednja je četvrtina počela bolje za nas, Sukno je zabio za 7:4, ali odmah nakon toga Mađari su nam zabili jeftini pogodak, a malo zatim i novi za 7:6 i činilo se kako idemo prema tijesnoj završnici, ali ukazao se još jednom Sandro Sukno i riješio pitanje pobjednika individualnom kvalitetom. Bila je ovo fantastična utakmica za Hrvatsku, pogotovo u obrani i na vratarskoj poziciji.

Na kraju je još u posljednjoj sekundi utakmice Sukno zabio svoj četvrti pogodak na utakmici i potvrdio veliku pobjedu. Drugi puta u povijesti Hrvatska je Svjetski prvak u vaterpolu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaSandro Sukno

Ostale Vijesti