Sergio Moraes/Action Images
Sergio Moraes/Action Images

Hrvatska fenomenalnom partijom pobijedila Srbiju u vaterpolskom klasiku

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 31.07.21. | 09:36

Odličnu utakmicu odigrali su Bukić, Obradović i Maro Joković

Hrvatska je u četvrtom kolu skupine B Olimpijskih igrala pobijedila Srbiju rezultatom 14:12. Barakude su tako nakon šokantnog poraza od Australije sve ispravile slavljem protiv Crne Gore i Srbije te si tako ostavili mogućnost da u zadnjem kolu pobjedom protiv Španjolske osiguraju prvo mjesto u skupini.

Hrvatska je sjajno ušla u susret te je golovima Jokovića i Bušlje povela 3:0. Nakon samo par minuta golovima Lončara i Obradovića Barakude su pobjegle na 5:1, ali Srbija se preko Pijetlovića i Filipovića do kraja prve četvrtine vraća na 5:3.

U drugoj četvrtini stao je napad na obje strane, Srbija je već u prvoj minuti preko Filipovića zabila za 5:4, dok je Hrvatska na svoj gol čekala čak šest minuta kad je Obradović zabio za 6:4.

Nakon odmora ponovno se otvorilo u napadu. Barakude su prve zabile preko Vukučevića za +3, ali Srbija u slijedeće dvije minute golovima Jakšića stiže na tek gol zaostatka. Joković u sljedećem napadu vraća na +2, no Mandić s dva gola zaredom dovodi Srbiju u prvi egal na utakmici. Međutim, kraj treće četvrtine je pripao Hrvatskoj koja je golovima Obradovića i Bukića ponovno pobjegla na +2.

Luka Bukić je u drugoj minuti zadnje četvrtine odveo Hrvatsku na +3, a već u sljedećoj minuti Obradović podiže na +4. Srbija se golom Rađenovića vraća, ali već u sljedećoj minuti sjajni Bukić zabija svoj četvrti gol, da bi u šestoj minuti Maro Joković zabio za 14:9. Naravno da do kraja susreta nije moglo proći bez drame pa se Srbija minutu do kraja u susret vratila golovima Prlainovića i Rašića, ali Barakude su do kraja susreta izdržali te sačuvali stečenu prednost i u konačnici slavili rezultatom 14:12.



Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaOlimpijske igrePaulo ObradovićMaro JokovićLuka Bukić

Ostale Vijesti