Foto: European Minifootball Federation
Foto: European Minifootball Federation

Hrvatska dobila tešku skupinu na Euru

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 19:38

Predsjednik Saveza Alpeza, izbornik Wagner i kapetan Lukavečki svejedno su optimisti

U Sarajevu je održano izvlačenje skupina za eruopsko prvenstvo koje će održati od 1.do 8.rujna ove godine, a Hrvatska je izvukla Slovačku, Češku i Španjolsku.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska mininogometna reprezentacija, nakon što je propustila zadnji EURO koji se održao u Košicama, ponovo se plasirala na Europsko prvenstvo koje će se održati u susjednoj Bosni i Hercegovini, u Sarajevu, a dvorana 'Mirza Delibašić' će ugostiti 24 najbolje reprezentacije Starog kontinenta. Naslov prvaka Europe brani Azerbajdžan, a naša reprezentacija nakon propuštenog Eura ide u Sarajevo sa velikim motivom.

Ambasador EURO 2024.,veliki nogometaš Mehmed Baždarević, je istaknuo:

„Velika je čast i zadovoljstvo najaviti ovako veliki događaj u mom gradu, Sarajevo diše nogomet i već sada smo uzbuđeni oko dolaska najboljih mininogometaša. Dobro nam došli, očekujemo odličan EURO.''

Izvlačenje je proteklo u znaku Vučka, maskote natjecanja, čime su organizatori dali hommage 40. godišnjici ZOI u Sarajevu, pa će ovaj EURO biti samo dio proslave ovog velikog događaja koji je obilježio sport u bivšoj državi.

Hrvatska ovaj puta nije imala sreće u ždrijebu, Slovačka, Češka i Španjolska će biti naši protivnici u skupini.

„Slovačka je zadnjih godina jako napredovala, igra na visokoj razini. I o Česima sve najbolje, jaka momčad, svjetski naslov, stalno u vrhu, biti će zahtjevna utakmica. Što se tiče Španjolaca, također rastu iz godine u godinu, sigurno jaka reprezentacija, ali moramo gledati sebe, utakmicu po utakmicu i vjerovati da možemo daleko“, rekao je predsjednik saveza Bruno Alpeza.

Reprezentacija je prošla brojne promjene u odnosu na zadnji nastup, kako igrački, tako i u stručnom stožeru. Reprezentacija je pomlađena, mnogo je novih igrača koje upravo testira novi izbornik Marko Wagner koji će konačni popis igrača objaviti početkom svibnja.

„Prije svega velika je čast i zadovoljstvo preuzeti reprezentaciju, ali i veliki izazov. Nije lako uskočiti u nešto što je vrlo uspješno, Hrvatska je trostruki viceprvak Europe i na meni i igračima je da opravdamo očekivanja, vratimo Hrvatsku tamo gdje joj je mjesto. Imamo veliki izazov i motiv, posebno jer nas nije bilo na zadnjem Euru. Ne mogu vam puno reći o protivnicima, osim da se radi o snažnim reprezentacijama, analize suparnika tek slijede, pokušat ćemo ih sve skautirati na najbolji način, te odgovoriti na sve zahtjeve utakmica. Hrvatska je nogometna nacija, tako se moramo postaviti, gledamo sebe i respetkiramo protivnike. Pripreme su u tijeku, ubrzo ćemo i finalizirati konačni popis igrača, svi smo uzbuđeni i veselimo se Euru.“

Na terenu našu reprezentaciju godinama predvodi Zoran Lukavečki koji je svoj premijerni nastup imao na Euru 2014. u Herceg Novom, a kapetan reprezentacije je od 2015.godine i Eura u Hrvatskoj, kada je i proglašen najboljim igračem natjecanja.

„Svaka reprezentacija je s razlogom na Euru, tako i mi, respektiramo svakoga, ali nikoga se ne bojimo. Bit ćemo momčad koja ima glavu i rep, pojedinačno jaka, ali što je najvažnije jaka kao ekipa. Propustili smo zadnji Euro, to nam daje dodatni motiv za dokazivanjm i za ostvarivanjem što boljeg rezultata. Smatram da imamo idealan spoj mladosti i iskustva, jake pojedince, te da možemo biti veliko iznenađenje turnira. Trenutno smo nepoznanica mnogima, što nam može biti velika prednost, veselimo se prvenstvu. Kad je najteže Hrvatska je najača.“

Prve utakmice Eura igraju se u subotu 1.lipnja, a Hrvatska svoj put započinje dan kasnije, no točne termine će Europski mininogometni savez objaviti do 1. svibnja. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



 


Tagovi

mininogometMarko WagnerBruno AlpezaZoran Lukavečki

Ostale Vijesti