Reuters
Reuters

Hrabra Donna nije iskoristila set loptu i pokleknula u finalu Berlina

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 17:17

Kvitova je ipak bila prejaka.

Nakon što je Donna Vekić u osmini finala WTA turnira u Berlinu svladala treću tenisačicu svijeta Elenu Ribakinu, potom u polufinalu osmu Mariju Sakkari, Osječanka je pokleknula u finalu turnira od Petre Kvitove (devete na svijetu) s 2-6, 6-7 (8) u setovima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je Vekić obranila svoja prva dva servisa u prvom setu, pala je u šestom i osmom gemu te je Kvitova povela sa 6-2 u prvom setu (Vekić je kod 2-2 propustila break loptu). Hrvatska tenisačica pokazala je sjajan tenis u drugom setu meča, breaknula je Kvitovu u trećem gemu, no u 10. nije obranila svoj servisi i Čehinja je izjednačila.

Ušlo se u tie-break u kojem su obje tenisačice dva puta gubile svoj servis,Vekić je povela 2-0, imala je 3-1, no Kvitova sve okreće na svoju stranu (5-4). Donna je potom dobila dva poena u nizu i stigla do set lopte (6-5). Nažalost, iskusna Čehinja je dobila iduća tri poena, osvojivši tiebreak sa 8-6 za konačnih 2-0 u setovima.

Kvitova je s tri uzastopna poena stigla do svoje 31. titule u karijeri.

Vekić je došla na korak do petog naslova kojeg će pokušati dohvatiti na WTA turniru u Bad Homburugu u kojem već sutra igra protiv Amerikanke Navarro.

Nažalost, bez plasmana u glavni turnir WTA u Eastbourneo ostala je Petra Martić koja je bila prva nositeljica kvalifikacija.

Nakon što je u prvoj rundi porazila Kanađanku Rebeccu Marino (6-4, 3-6, 7-5), Martić je u završnom kolu izgubila od Rumunjke Ane Bogdan sa 7-5, 4-6, 4-6.(nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

WTA Berlin, finale

Petra Kvitova (Čeh, N.9.) - Donna Vekić (Hrv, N.23.) 6-2, 7-6


Tagovi

TenisWTA BerlinDonna VekićPetra Kvitova

Ostale Vijesti