HOO: Napad na Janicu Kostelić je krinka za huliganizam

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.06.17. | 10:33

Niz uvreda upućenih Janici Kostelić u Supetru na Braču, osudio je i Hrvatski olimpijski odbor.

Skupina pojedinaca jučer je u Supetru na Braču verbalno napala državnu tajnicu za sport i našu najtrofejniju olimpijku Janicu Kostelić, koja je putovala na završnicu teniskog turnira u Bol. Nizom uvreda, optužili su našu legendarnu skijašicu da je sklopila pakt s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza te kako ne provodi Zakon o sportu.

Janica je odmah nakon incidenta napustila Brač i vratila se u Zagreb, poručivši kako je doživjela neugodno iskustvo te kako je tužna što se ne može sigurno kretati po svojoj domovini. Osuda napada stigla je iz Vlade te Hrvatskog olimpijskog odbora.  

„Ponašanje skupine muškaraca koja je na Braču dočekala i vrijeđala Janicu Kostelić, državnu tajnicu za sport, sramotno je i neprihvatljivo u civiliziranom društvu. Janica je najtrofejnija hrvatska sportašica svih vremena. Zahvaljujući njezinim pobjedama hrvatska se himna puno puta svirala u svijetu a hrvatska se zastava vijorila na najvišem jarbolu i zbog toga zaslužuje naše poštovanje. No prije svega zaslužuje poštovanje kao žena, i kao takva ne smije biti meta ovakvih divljačkih ispada. Kukavičko ponašanje kakvo se dogodilo na Braču gdje se veća skupina muškaraca okomila na jednu ženu - sportašicu i državnu dužnosnicu - nema nikakve veze s odanošću svom sportskom klubu već je samo krinka za huliganizam koji treba odvoji od sporta i kažnjavati“, stoji u priopćenju HOO-a.

Splitska je policija inače, u vezi ovog slučaja, uhitila pet osoba, prenosi HRT.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Janica KostelićHrvatski olimpijski odbor

Ostale Vijesti