Hirscheru pobjeda u Kranjskoj Gori i Veliki globus, Kristoffersenu slalomski globus

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 06.03.16. | 14:25

Pobjednik pretposljednjeg slaloma sezone u Kranjskoj Gori je austrijski skijaš Marcel Hirscher.

Austrijanac je bio vodeći nakon prve vožnje slaloma u Kranjskoj Gori ispred Francuza Juliena Lizerouxa i Nijemca Fritza Dopfera.

Lizeroux je odmah na startu druge vožnje haklao vrata, dok je Dopfer na koncu bio četvrti. Ispred njega se ugurao Talijan Stefano Gross, sa sekundom i 11 stotinki zaostatka za Hirscherom, a na drugo je mjesto sa šestog, odličnom drugom vožnjom, skočio osvajač Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini, Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Za Austrijancem je zakasnio 81 stotinku, ali i novih 80 bodova u slalomu mu je bilo dovoljno za osvajanje globusa. Do kraja sezone je ostao još samo jedan slalom i to na završnici Svjetskog kupa u švicarskom St.Moritzu, ali Kristoffersen je pobjegao na neuhvatljivih 811 bodova. Hirscher na drugom mjestu ima 700.

Austrijanac je danas s novih sto bodova i matematički potvrdio osvajanje Velikog kristalnog globusa za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri. Hirscher ima 353 boda prednosti pred Kristoffersenom, koji ne vozi brze discipline, a od tehničkih su do kraja ostali samo po jedan slalom i veleslalom te norveški skijaš više ne može prestići Hirschera.

Podsjetimo, naši Ivica Kostelić i Filip Zubčić nisu izborili drugu vožnju slaloma u Kranjskoj Gori. Zauzeli su 53., odnosno 54. mjesto.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

SkijanjeSvjetski kupMarcel HirscherHenrik Kristoffersen

Ostale Vijesti