Hirscher po peti put kralj Sljemena, Rodeš osvojio sedmo mjesto, još dva Hrvata među 20

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 06.01.19. | 16:25

Sjajan dan za hrvatsko skijanje.

Marcel Hircher je po peti put postao kralj Sljemena. Sjajnim skijanjem u drugoj vožnji napravio je pritisak na Marca Schwarza, koji je bio prvi nakon prve vožnje, ali je u drugoj izletio sa staze i ostao bez plasmana.

Do drugoj mjesta došao je Francuz Alexis Pinturault s 60 stotinki zaostatka, a treći je Manuel Feller iz Austrije koji je zaostao 67 stotinki.

Hrvatsko skijanje odlično je prošlo na domaćoj stazi. Naša tri skijaša izborila su drugu vožnju, a na kraju su završila među 20 najboljih.

Sjajan je bio Istok Rodeš koji je sa startnim brojem 37 držao 18. poziciju nakon prve vožnje. U drugoj je dobro skijao, u cilj u tom trenutku ušao kao drugi, ali je, zahvaljujući lošim vožnjama i izlijetanjima nekih suparnika, u konačnici osvojio 7. mjesto te time izjednačio najbolji rezultat karijere.

Matej Vidović je završio na 15. mjestu. Nakon što je u prvoj vožnji imao 26. vrijeme, u drugoj je napravio nekoliko grešaka te je u trenutku prolaska kroz cilj imao 56 stotinki zaostatka za tada vodećim Stefanom Grossom iz Italije.

Posljednji od naših skijaša startao je Elias Kolega koji je sa startnim brojem 45 osvojio 15. mjesto u prvoj vožnji. Mladi hrvatski skijaš je vozio dosta oprezno što mu je na kraju donijelo 20. mjesto s 2,89 sekundi zaostatka za Hirscherom.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marcel HirscherIstok RodešMatej VidovićElias KolegaSkijanjeSnježna kraljica

Ostale Vijesti