REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS/Maxim Shemetov

Hamiltonova istina: „Cijeli život borio sam se s mentalnim zdravljem, o zlostavljanju nisam imao s kime razgovarati“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.09.24. | 08:44

Otvorio je dušu u razgovoru za The Times

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli Britanac Lewis Hamilton (39) otkrio je u interviewu za The Times da se od djetinjstva borio s depresijom, suočavajući se najprije s maltretiranjem u školi, a onda noseći se s pritiskom bavljenja karijerom u moto utrkama, rekao je 39-godišnjak u intervjuu za The Times.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hamilton, koji se natječe od svoje šeste godine, rekao je da se u odrasloj dobi borio i s depresijom i da mu je bilo teško govoriti o tome.

"Mislim da je to bio pritisak utrkivanja i muke u školi. Zlostavljanje. Nisam imao s kime razgovarati", rekao je Hamilton u interviewu za Times. "Cijeli život sam se borio s mentalnim zdravljem, depresijom od vrlo ranog djetinjstva, a kad sam imao otprilike 13... kad sam bio u dvadesetima, imao sam neke stvarno teške faze."

Hamilton je debitirao u Formuli 1 2007. kada je imao 21 godinu, postavši prvi crni vozač u seriji. Osvojio je prvenstvo sljedeće godine i izjednačio rekord Michaela Schumachera od sedam naslova svjetskog prvaka u 2020. godini.

Britanac je rekao da se danas osjeća zrelije nego ranije u karijeri.

"Učite o stvarima koje su vam prenijeli roditelji, primjećujete te obrasce, kako reagirate na stvari, kako to možete promijeniti", rekao je. "Ono što me moglo ljutiti u prošlosti, danas me ne ljuti. Puno sam profinjeniji."

Vozač Mercedesa, koji bi se sljedeće godine trebao pridružiti Ferrariju, šesti je u prvenstvu, a sljedeća utrka Formule održava se u Austinu sljedeći mjesec.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Lewis HamiltonFormula 1

Ostale Vijesti