Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Grad Zagreb kreće u izgradnju bazena u Španskom, slijede rekonstrukcija Doma sportova i stadiona u Kranjčevićevoj

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.01.24. | 16:28

Najavljene su realizacije sportskih strateških projekata

Grad Zagreb objavio je u srijedu natječaj za odabir izvođača radova za izgradnju bazena u Španskom, a time će nakon više desetljeća obećanja zapadni dio grada napokon dobiti bazen, priopćeno je iz gradskog poglavarstva.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovo je jedan od naših najavljenih velikih strateških projekata čija izgradnja kreće ove godine“, istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević."To neće biti samo sportski bazen, već i rekreacijski i društveni centar prijeko potreban u zapadnom dijelu Zagreba.“

Sva projektna dokumentacija je pripremljena, a predviđeni početak radova je na proljeće ove godine, s rokom za izvođenje radova i opremanje objekta od 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Procijenjena vrijednost radova i opremanja iznosi oko 18 milijuna eura, bez PDV-a.

"Sukladno ishođenoj građevinskoj dozvoli, planirana je izgradnja zatvorenog bazena s pratećim sadržajima: sportsko-rekreacijski bazen, mali edukacijsko-rehabilitacijski bazen, sauna, fitness i mala korektivna dvorana te tribina za 300 gledatelja. Visina građevine je jedna podzemna i dvije nadzemne etaže“, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet.

Osim bazena Špansko, Grad Zagreb je u postupku realizacije još sportskih strateških projekata poput rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj ulici te obnove Doma sportova.

Iznimno je važna i revitalizacija rekreacijsko-sportskog centra Jarun, koja je započela dugo očekivanom obnovom Aleje Matije Ljubeka, u cilju popularizacije biciklističkog i pješačkog prometa te javnog gradskog prijevoza, a ulaganja u sportsku infrastrukturu Grada Zagreba nastavit će se i dalje.

Natječaj za izvođača radova za bazen Špansko objavljen je u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN), a rok za dostavu ponuda je 13. veljače 2024. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Sportski savez Grada ZagrebaZagrebvaterpolo

Ostale Vijesti