Gojun napustio Pariz i preselio u Füchse

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 22.04.15. | 15:47

Šef obrane hrvatske rukometne reprezentacije i jedan od top obrambenih igrača Jakov Gojun na ljeto mijenja sredinu i pojačava redove njemačkog Füchse Berlina.

Vijest o potpisivanju trogodišnjeg ugovora s hrvatskim reprezentativcem i članom PSG-a potvrdio je klub na svojim službenim stranicama. U redovima 'Lisica' trebao bi naslijediti Denisa Špoljarića koji se ozlijedio.

Uvijek sam želio igrati u Bundesligi, kao najboljoj svjetskoj rukometnoj ligi i Lisice iz Berlina su renomirani klub s velikim ambicijama“, komentirao je promjenu sredine Gojun za službene stranice svog novog kluba u koji prelazi na ljeto.

29-godišnji Gojun je ove sezone sa svojim PSG-om izborio četvrtfinale Lige prvaka, a očekuje se da će 203 centimetara visoki šef obrane, pomoći svojoj novoj momčadi s iskustvom iz Pariza, Madrida i Zagreba i hrvatske reprezentracije.

Ponosni smo da je jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu odabrao baš Berlin. Nadamo se da će nam donijeti potrebnu stabilnost u obrani“, rekao je predsjednik Füchsea, Bob Hanning.

Novom izazovu veseli se i sam Gojun.

Nakon života u Zagrebu, Madridu i Parizu, vrijeme je za život u novom velikom gradu. Volim velike gradove jer oni pružaju beskrajne mogućnosti za moju obitelj. Berlin je grad zelenila i idealan je za našu malu obitelj“, istaknuo je dodajući kako ima ambicije i s novom momčadi.

Želim osvajati naslove i ponovno se s 'Lisicama' vratiti u top tri momčadi u Bundesligi, tako da ponovno u budućnosti možemo igrati Ligu prvaka“, poručio je Gojun, koji će u momčadi imati još jednog Hrvata u društvu, Dragu Vukovića.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Jakov GojunFüchse BerlinrukometOstali sportovi

Ostale Vijesti