Gobac najavio: Goluža će snositi posljedice

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 29.01.15. | 11:55

„Svima je jasno da smo ispunili prvi cilj i izborili kvalifikacije za Olimpijske igre, ali znam da to navijače neće zadovoljiti“, rekao je dan nakon ispadanja od Poljske čelni čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac.

Gobac je istaknuo kako je sada najvažnije izboriti peto mjesto kako bi se osiguralo domaćinstvo kvalifikacijske skupine za EP, a najavio je da će izbornik Slavko Goluža snositi neke konzekvence.

„Ništa se ne mijenja. Izbornik će snositi posljedice. Postavili smo ciljeve, prvi je ostvaren, a vidjet ćemo što će biti dalje. Imali smo otvoren put do finala, ali smo krivi za sve“.

Čelnik čovjek hrvatskog rukometa osvrnuo se i na probleme koje Hrvatska ima. „Imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. To je na ovakvom turniru neizdrživo. Moramo poraditi i na disciplini u igri. Naš najbolji igrač, Domagoj Duvnjak, je prekinuo liječenje kako bi odigrao ovo SP i tu leži jedan od uzroka. No, to opet nije opravdanje za poraz.“

Gobcu, kao i ostalim članovima hrvatske rukometne reprezentacije, jako smetaju kritike. „Domagoj nije zaslužio da se po njemu udara, da ga kritiziraju oni koju su bili 24. On je to najmanje zaslužio. Žao mi je i što nas neki igrači kritiziraju. Nije mjesto ni način da igrači čitaju po portalima tko je što rekao. Loše je to za pripremu utakmice“, izjavio je Gobac, a i izbornik Slavko Goluža je opet imao nešto dodati na tu temu:

„Mjesta za kritiku ima, ali najlakše je sjediti uz kokice i s daljinskim upravljačem te kritizirati“, rekao je Goluža.

Inače, Hrvatska će utakmicu za plasman od 5. do 8. mjesta protiv Njemačke igrati sutra, u petak 30. siječnja, s početkom u 14 sati.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Zoran GobacSlavko Golužahrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti