Gimnastička krema u Osijeku: I ove godine očekujemo punu dvoranu, hrvatski predstavnici su motivirani i u odličnoj formi!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 19.05.17. | 08:33

Pred finale Svjetskog kupa u Osijeku porazgovarali smo s jakim imenima hrvatske gimnastike.

Jučer je u osječkoj dvorani Gradski vrt započelo osmo izdanje tradicionalnog Grad prix Osijek Žito Challenge Cupa. U četvrtak i danas na rasporedu su kvalifikacije, a finala u subotu i nedjelju. Prvog dana kvalifikacija hrvatski gimnastičari ostvarili su savršen, stopostotni učinak - četiri gimnastičara, četiri izborena finala!

U subotu će tako u finalu nastupati Tijana Tkalčec i Ema Kajić na preskoku te Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama. Posebno motiviran bio je lokalni gimnastičar Seligman, rođeni Osječanin, koji je kvalifikacije na konju s hvataljkama završio na prvom mjestu, dok je Baron bio šesti.

„Danas nam je dan odmora, a u finalu nastupamo sutra poslije 18 sati. Najveći pritisak je prošao, jer najbitnije je bilo ući u finale. Ove godine sam posebno motiviran, imam niz srebrnih i brončanih medalja iz Osijeka, no još uvijek čekam zlato. Volio bih pobijediti pred domaćom publikom“, rekao nam je Seligman, sveukupni pobjednik Svjetskog kupa 2014. na konju s hvataljkama.

Selgiman će na Grand Prixu biti jedini Osječanin, s obzirom na to da je njegov sugrađanin i veliki prijatelj Tomislav Marković prije manje dva mjeseca preživio srčani udar te neće nastupiti u svojoj matičnoj dvorani.

„Moj dugogodišnji cimer i veliki prijatelj s kojim treniram od svoje 16. godine, bit će mi najveći motiv. Drago mi je da će i on sudjelovati na natjecanju, kao podrška i suvoditelj cijelog programa. Ja ću dati sve od sebe da pobijedim i odužim se Osječanima na velikoj podršci. Oni su zaslužili medalju i ovakvo veliko natjecanje. Osječani i Slavonci uvijek napune Gradski vrt i siguran sam da će tako biti i ove sezone. Već smo prodali puno ulaznica i očekujemo pravi spektakl“, rekao nam je za kraj u kratkom razgovoru Seligman.

Da Osječane kao i svake godine očekuje odlično gimnastičko natjecanje i ispunjena dvorana potvrdio nam je u razgovoru sportski direktor osječkog Svjetskog kupa, proslavljeni trener gimnastike Vladimir Mađarević.

„Prvi dan natjecanja prošao je jako dobro, sva četiri hrvatska predstavnika izborila su finale, a danas nas očekuju još četiri nastupa naših - Ana Đerek iz Splita, Ana Poščić iz Rijeke te zagrebački dvojac Mario Možnik i Tin Srbić. Svi imaju šanse za finale. To su sve izvrsni sportaši i nalaze se u jako dobroj formi, posebno Srbić koji je prije tjedan dana na Svjetskom kupu u Kopru osvojio prvo mjesto na preći“, rekao nam je Mađarević u razgovoru za Germanijak.hr.

Osječki svjetski kup na glasu je kao jedan od najboljih na svijetu, na kojem se natjecatelji i publika uvijek dobro zabave. Osijek iz godine u godinu privlači veliki broj gimnastičara iz svih zemalja svijeta, diči se sjajnim popratnim sadržajem i jedan od najvećih sportskih događaja u Gradu na Dravi uopće.

„Na osječkom svjetskom kupu sudjelovat će 32 zemlje i više od 130 gimnastičara. Svi oni očekuju finale, no samo ih osam iz svake discipline može ići dalje tako da danas, kao i jučer, možemo očekivati jako zanimljive kvalifikacije. Finala nas očekuju u subotu i nedjelju kada natjecanje počinje u 17 sati, a zabavni program kreće već u 16:30. Tako da pozivam sve koji mogu neka nam se pridruže u što većem broju. Prošle godine dvorana je bila puna, a isto očekujemo i ove“, rekao nam je za kraj Mađarević.

Danas, u petak, drugog kvalifikacijskog dana očekuju nas nastupi Ane Đerek na gredi i parteru, Ane Poščić na parteru te Tina Srbića i Marija Možnika na preči.

„Spremni smo! Konkurencija je dosta jaka i najmnogobrojnija do sada. Vjerujem da ćemo cure, Tin i ja uči u finale i da ćemo se u nedjelju boriti za medalje. Zdravi smo, nemamo ozljeda, forma je dobra i dobro smo se pripremili. Ovo nam je svima najdraže natjecanje i sigurno ćemo svi dati svoj maksimum. Vjerujem da će za vikend biti pune tribine i da će nas doći podržati ljudi iz svih dijelova Hrvatske“, rekao nam je Možnik.

Uz najbolje gimnastičare svijeta, Osijek svake godine posjetiteljima omogući bogati i zanimljivi zabavni sadržaj. Zabavljač i animator će biti HRT-ov voditelj Frano Ridjan, a u ulozi stručnog komentatora, kao svojevrsni „glas gimnastike“, naći će se Marković, kojem će se kada neće nastupati pridružiti Možnik i Tijana Tkalčić.

Dvodnevna ulaznica za finale košta 40 kuna, a jednodnevna 25, dok je ulaz da djecu do 7 godina slobodan.

Razgovarao: Niko Rukavina

(Foto: Osijek Žito Grand Prix)


Tagovi

Svjetski kup u gimnastici Osijek

Ostale Vijesti