Garcia i Sukno najbolji kad je najpotrebnije! Hrvatska slomila prljave Talijane i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.07.17. | 23:26

Hrvatska je u polufinalu slavila protiv Italije sa 12:9!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je u vrlo teškom četvrtfinalnom susretu slavila protiv Italije i tako se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Mađarskoj!

>>TIJEK UTAKMICE: Hrvatska ide u polufinale na krilima Garcie i Sukna! (12:9)

Znali smo da će biti teško, ali na kraju smo se organizacijom i odlučnošću ponaprije naših Garcie i Sukna u krucijalnim trenucima uspjeli profilirati kao bolja momčad i slaviti s konačnih 12:9. Sjajno smo ušli u meč; već nakon tri minute imali smo 2:0, a odlična obrana kontrolirala je talijanske napade. Odlično smo iskorištavali napade s igračem više kroz gotovo dvije četvrtine; prvi put kada to nismo uspjeli bilo je u 10. minuti, kada je Joković pogodio gredu.

Tada je stigao lagani pad, pogotovo u našem napadačkom dijelu. Talijani su potkraj druge četvrtine napravili seriju 2:0 zahvaljujući vrlo dobrom Di Fulviu, koji je u nekoliko navrata namučio našu obranu dalekometnim udarcima. Početkom treće četvrtine Talijani su po prvi put stigli u vodstvo, ali su krizu napada – unutar koje čak šest i pol minuta nismo došli do gola – prekinuli su golovima Garcia, a zatim i Sukno, i to s ozlijeđenim prstom. Upravo su njih dvojica večeras preuzeli inicijativu i hrabrim šutevima prelomili susret te vratili Barakude u igru. Činilo se da brodimo ka mirnoj zadnjoj četvrtini kada je Šetka zabio treći naš pogodak u nizu za 8:6, ali su Talijani zaigrali prljavo i krenuli na sve ili ništa.

Njihova agresivna zonska obrana dala je ploda, te su golovima Renzuta i Aicardia dvije minute prije kraja stigli na 10:9. Međutim, kada je Bušlje zabio krucijalan gol za 11:9, a Garcia u idućem napadu blokirao talijanski napad, slavlje je moglo krenuti. Pred sam kraj Garcia zabija svoj četvrti pogodak večeras za konačnih 12:9 i plasman u polufinale!

Kod naših su i statistički najbolji bili Garcia i Sukno sa po četiri gola, dok je Šetka dodao dva. Jedanput su zabijali Vukičević i Bušlje. Kod Talijana je najbolji bio Renzuto s tri pogotka. Polufinale je na rasporedu prekosutra, s početkom u 22 sata, kada igramo protiv reprezentacije Srbije.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Xavi GarciaSandro SuknoHrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti