Fury prekidom u sedmoj uzeo WBC pojas i zaradio bogatstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.02.20. | 08:52

Obojica će moguće tegobe nakon meča zaliječiti zelenim novčanicama, a već je dogovorena raspodjela zarade za moguću treću borbu.

Kut Brončanog bombardera bacio je ručnik u ring nakon serije teških udaraca koje je primio njihov boksač, Fury ga je držao u kutu i čekao se da Wilder padne, ali spasio ga je kut. Ovo je prvi takav slučaj u okršaju dvojice nepobijeđenih boksača u teškoj kategoriji.

Wilder je u prvoj borbi srušio Furyja i imao ga u nokdaunu, ali ovaj se čudesno pridigao i do konca meča uspio opraviti, a neki kažu čak i bio bolji. Zato je u ovaj meč ušao u skladu s prezimenom, furiozno od prve minute, a to je, čini se, potpuno zbunilo gard američkog boksača.

Prvi put završio je na pudu već u trećoj rundi zahvaljujući razornom Furyjevom direktu, ali preživio je odbrojavanje. Nešto kasnije, kao posljedica razornog udarca, poskliznuo se i pao te tako najavio konačan epilog, jer je bilo jasno da će mu pobjedu donijeti samo sretan udarac.

U petoj ga je Fury ponovo oborio udarcima u tijelo, sudac je ponovo brojao aktualnom prvaku, a tu i sljedeću rundu preživjeo je u klinču. No sedmu više nije mogao...

Furyju je ovo drugi naslov u WBC-u u karijeri, a uz zlatni pojas kući se vraća i nešto bogatiji. Obojica su po slovu ugovora prije borbe imali zajamčenih 28.000.000 dolara, a prodaju pretplata (pay per view) podijelit će u omjeru fifti-fifti. Prema nekim prognozama riječ je o još 12.000.000 dolara za svakog boksača.

Dođe li do trilogijske borbe, zarada je već dogovorena, naime dođe li do nje do konca godine, Furyju će pripasti 60 posto zarade, a Wilderu ostatak.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Tyson FuryDeontay WilderBoksOstali sportoviborilački sportovi

Ostale Vijesti