Francuzima posljednji veleslalom sezone, Shiffrin uvjerljivo slavlje u slalomu

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.03.16. | 15:14

Skijaši su odradili posljednji veleslalom sezone, a skijašice posljednji slalom.

Na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Sankt Moritzu, skijaši su vozili posljednji ovosezonski veleslalom, a skijašice slalom.

Amerikanka Mikaela Shiffrin je zaključila sezonu onako kako ju je i otvorila - suvereno. 21-godišnja Shiffrin, inače olimpijska i svjetska prvakinja je slavila sa dvije sekunde i tri stotinke boljim vremenom od drugoplasirane Slovakinje Veronike Velez Zuzulove te sa dvije sekunde i 31 stotinkom prednosti u odnosu na osvajačicu Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini, Šveđanku Fridu Hansdotter.

Iako je Shiffrin upisala pet pobjeda u slalomu ove sezone, skupo ju je koštala ozljeda i stanka od dva mjeseca pa je Hansdotter, koja je na sedam od deset utrka završila na postolju i niti jednom nije bila izvan kruga Topa deset, uzela globus sa 711 bodova.

Skijaši su u Sankt Moritzu odradili zadnji veleslalom, a najbolji su bili Francuzi. Slavio je Tomas Fanara sa samo dvije stotinke sekunde bržim vremenom od sunarodnjaka Alexisa Pinturaulta, koji je inače bio pobjednik posljednja četiri veleslaloma. Veliko francusko slavlje trećim je mjestom na postolju upotpunio vodeći nakon prve vožnje, Mathieu Favre sa 14 stotinki zaostatka. Osvajač Malog kristalnog globusa u ovoj disciplini, Austrijanac Marcel Hirscher, zauzeo je peto mjesto.

Sutra skijaši voze slalom, a skijašice veleslalom.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

SkijanjeMikaela ShiffrinTomas FanaraAlexis PinturaultMathieu Favre

Ostale Vijesti