Noel Clement, snježni kralj 2020. Photo: REUTERS/Borut Zivulovic
Noel Clement, snježni kralj 2020. Photo: REUTERS/Borut Zivulovic

FIS: Otpao muški slalom 2023. na Sljemenu, ali će zato biti dvije ženske utrke

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 26.05.22. | 16:32

Nakon 15 godina na Sljemenu neće biti muške utrke, koja i ove godine nije održana zbog pretoplih uvjeta početkom siječnja

Međunarodni skijaški savez (FIS) odlučio je sljemenski muški slalom početkom 2023. godine zamijeniti s njemačkim Garmisch-Partenkirchenom, ali će se zato sljedeće godine održati čak dva ženska slaloma na brdu iznad Zagreba.

Nakon 15 godina na Sljemenu neće biti muške utrke, koja i ove godine nije održana zbog pretoplih uvjeta početkom siječnja.

Zauzvrat će se 4. i 5. siječnja 2023. godine u Zagrebu dvaput održati Snježna kraljica, odlučio je FIS na svom zasjedanju u Milanu.

Uz uobičajene brze utrke krajem godine, u veljači 2023., skijaši će nakon Svjetskog prvenstva u Courchevelu/Meribelu krajem veljače ponovno "preko bare" na utrke tehničkih disciplina u Palisades Tahoe (Squaw Valley) te na vikend brzih utrka u Aspen

Kako, pak, javljaju Sportske novosti, FIS-ova degradacija skijaškog sporta spustila se za još jednu razinu jer u kalendaru više nema niti jedne alpske ili bilo kakve kombinacije. Velika novosti je i megaspust sa startom u Švicarskoj i ciljem u Italiji. Ispod Matterhorna (Zermatt/Cervinia).

Sezona počinje 22. listopada 2022. u Söldenu, a završnica Svjetskog kupa iduće godine održat će se od 15. do 19. ožujka u Soldeu u Andori.

(Hina, G)


Tagovi

Snježna kraljicaSljemeSkijanjeSnow Quuen Trophy

Ostale Vijesti