Fenninger iznenadila Maze i Vonn u superveleslalomu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.02.15. | 21:50

Skijašice su u američkom Vailu odradile prvu utrku Svjetskog skijaškog prvenstva, a prvo zlato pripalo je Austrijanki Anni Fenninger, koja je u superveleslalomu slavila ispred Slovenke Tine Maze i domaće uzdanice i zvijezde, Lindsey Vonn.

Fenninger je do zlatne medalje po jakom vjetru, zbog kojeg je kasnio početak utrke i zbog kojeg je pomaknut start, stigla sa svega tri stotinke prednosti ispred braniteljice naslova iz Schladminga Maze i s 15 stotinki boljim vremenom od Vonn, tako da se borba za prvu medalju na ovom Svjetskom prvenstvu riješila u razmaku od samo 15 stotinki.

Fenninger je inače i aktualna olimpijska prvakinja u superveleslalomu, a ovo joj je četvrto odličje na svjetskim prvenstvima, a prvo svjetsko zlato u superveleslalomu.

Bez još jedne medalje za Austriju ostala je 22-godišnja Cornelia Hütter, koja je za sunarodnjakinjom zakasnila 26 stotinke, a prvih pet je zaključila Njemica Viktoria Rebensburg.

U utrci su nastupile i dvije hrvatske skijašice. 17-godišnja Leona Popović je u svom debiju na svjetskim prvenstvima utrku završila na 30. mjestu s 4.99 sekundi zaostatka, a debitirala je i 18-godišnja Andrea Komšić, koja je zauzela 36. poziciju s više od šest sekundi slabijim vremenom, u konkurenciji 39 skijašica, koliko ih je završilo superveleslalom. Uz Kanađanku Grenier, Leona i Andrea bile su najmlađe skijašice na startu utrke.

Sutra je na Svjetskom prvenstvu na rasporedu superveleslalom za skijaše u kojemu će Hrvatska imati četiri predstavnika - Ivicu Kostelića, Natka Zrnčić-Dima, Istoka Rodeša i Maxa Ullricha, dok je sljedeća utrka za skijašice u petak i to spust.

SP Vail/Beaver Creek, superveleslalom skijašice, rezultati:

1. Fenninger (Austrija) 1:10.29
2. Maze (Slovenija) +0.03
3. Vonn (SAD) +0.15
4. Huetter (Austrija) +0.26
5. Rebensburg (Njemačka) +0.78
...
30. L.Popović (Hrvatska) +4.99
36. A.Komšić (Hrvatska) +6.68

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Anna FenningerSvjetsko prvenstvo u skijanjuSkijanjeOstali sportoviTina MazeLindsey VonnLeona PopovićAndrea Komšić

Ostale Vijesti