Feller iznenađujuće vodi na Sljemenu, prvih 18 unutar sekunde zaostatka

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.17. | 15:41

Skijaši su na Sljemenu odradili prvu vožnju slaloma za Svjetski kup.

Nakon prve vožnje slaloma na Sljemenu senzacionalno je vodeći Austrijanac Manuel Feller koji je sa startnim brojem 21 uspio biti brži pet stotinki sekunde u odnosu na drugoplasiranog Francuza Juliena Lizerouxa. Na trećem je mjestu najveća senzacija prve vožnje, Amerikanac Mark Engel sa 28 stotinke slabijim vremenom od Fellera. Imao je startni broj 45, čak i četiri stotinke bolje vrijeme na drugom prolazu, ali je na kraju malo izgubio do cilja ali svejedno je na sjajnoj trećoj poziciji uoči druge vožnje. Tako je Engel na četvrto mjesto pogurao vodećeg u poretku slalomaša, Austrijanca Marcela Hirschera, koji za sunarodnjakom Fellerom kasni 38 stotinki sekunde. 

Zanimljivo je da su do 18. mjesta zaostaci manji od sekunde, tako da nas očekuje uzbudljiva druga vožnja.

Samo sekundu je od Hirschera sporiji Talijan Manfred Moelgg, ukupno za Fellerom 39 stotinke, a na šestoj su poziciji s identičnim zaostatkom od 41 stotinke Norvežanin Henrik Kristoffersen i Švicarac Daniel Yule. Slijedi njemački predstavnik Felix Neureuther sa 52 stotinke, potom mlađi brat Marija Matta, Michael sa 67 stotinki, Francuz Alexis Pinturault je na diobi desetog mjesta s Austrijancem Marcom Schwarzom sa 68 stotinki slabijim vremenom od vodećeg.

Čekamo nastupe hrvatskih skijaša. Matej Vidović će se prvi od šestorice hrvatskih skijaša spustiti niz sljemensku stazu sa startnim brojem 42. Istok Rodeš kreće 47., a Elias Kolega 60. Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić starta 62., Filip Zubčić 66., a naš najmlađi predstavnik William Vukelić 72.

Druga vožnja Snow Queen Trophyja na Sljemenu počinje u 18 sati.

 

(Foto: Action Images/screenshot fis-ski.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

SkijanjeOstali sportoviVip Snow Queen Trophy

Ostale Vijesti