REUTERS/Manon Cruz
REUTERS/Manon Cruz

Faith Kipyegon do trećeg zlata zaredom s olimpijskim rekordom

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 10.08.24. | 21:07

Svoj prijašnji olimpijski rekord iz Tokija (3:53.11) poboljšala je za gotovo dvije sekunde

Kenijska atletičarka Faith Kipyegon po treći put zaredom osvojila je naslov olimpijske pobjednice u utrci na 1500 metara, a pritom je na Stade de Franceu postavila i novi olimpijski rekord (3:51.29 minuta) u utrci u kojoj je još šest trkačica postavilo osobne rekorde.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kipyegon prije mjesec dana na istoj stazi postavila i svjetski rekord (3:49.04), a nitko ju nije uspio ugroziti ni u pohodu na treće olimpijsko zlato.

Do završnih 300 metara se držala u vodećoj skupini, a onda je zasjela na čelo i više nije ispuštala vodstvo. Svoj prijašnji olimpijski rekord iz Tokija (3:53.11) poboljšala je za gotovo dvije sekunde.

No, iza leđa trostruke svjetske prvakinje vođena je velika borba za preostala dva odličja. Do srebra je dotrčala Australka Jessica Hull (3:52.56), a broncu je u posljednjim metrima uspjela osvojiti Britanka Georgia Bell (3:52.61) s novim nacionalnim rekordom, nadmašivši sunarodnjakinju Lauru Muir, koja je u Tokiju prije tri godine bila druga, dok je u Parizu završila na petom mjestu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina) 



Tagovi

AtletikaPariz 2024Faith Kipyegon

Ostale Vijesti