Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Europski derbi kola igrao se u Zagrebu, slavili su gosti predvođeni Hrvatom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.10.24. | 22:29

Obje hrvatske momčadi upisale su poraz identičnim rezultatom

Dvije hrvatske momčadi večeras su bile u pogonu u Europi. Nažalost, obje su upisale poraz i to identičnim rezultatom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U ranijem terminu, u sklopu 2. kolu A skupine Eurokupa, momčad Jug Adriatic osiguranja je izgubila na gostovanju u Francuskoj. Bolji od jugaša bili su igrači Strasbourga 16-13.

Jugu nisu pomogla niti trojica izuzetno raspoloženih igrača. Marko Žuvela i Filip Kržić zabili su po četiri gola, dok je Maro Joković tri puta poentirao. U drugoj utakmici ove skupine, Brescia je u gostima svladala grčki Apollon Smyrni 11-9.

Derbi večeri u Eurokupu igrao se u Zagrebu. Na bazenu Mladosti uz Savu, susrele su se dvije najtrofejnije europske momčadi u Ligi prvaka - Pro Recco i Mladost.

Pobjedu je odnijela talijanska momčad, koji kao trener predvodi legendarni hrvatski vaterpolist Sandro Sukno. Mladost je vodio pomoćni trener Hrvoje Hrestek, ali novi trener Igor Milanović iz prvog je reda pratio igru svojih novih pulena.

Pro Recco je slavio sa 16-13, a ključnu prednost stekli su u drugoj četvrtini, koju su dobili 5-3. U ostatku utakmice, Talijani su održavali prednost i na koncu slavili s tri pogotka prednosti.

Iako su poraženi, Mladostaše može veseliti fantastična partija 19-godišnjeg Jana Bušića koji je zabio čak pet golova. Iskusni Josip Vrlić dodao je četiri pogotka, dok je s druge strane strijelce predvodio Ben Hallock s tri pogotka.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

vaterpoloEurokupHAVK MladostMladostVK MladostJug AOJug COPro Recco

Ostale Vijesti