Emotivni Ivica: Wengen će zauvijek ostati u posebnom kutku mog srca

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 17.01.16. | 19:16

Iskusni hrvatski skijaški veteran Ivica Kostelić nije uspio izboriti drugu vožnju legendarnog slaloma u švicarskom Wengenu.

Wengen je 'Profesoru' omiljeno skijalište, ovdje je četiri puta slavio u slalomu, ima ukupno sedam pobjeda i 17 postolja, pa stoga ne čudi posebna Ivičina posveta legendarnom skijalištu na kojem se često na pobjedničkom postolju primio gitare.

Nastavlja se kalvarija - Kostelić i u Wengenu bez druge slalomske vožnje

Ivičine emotivne riječi o Wengenu i njihovo 'posebnoj vezi', na Facebooku mogu se nazvati i svojevrsnim oproštajem jer sudeći prema rezultatima ove sezone, u kojoj je daleko izvan plasmana u drugu vožnju, a do sada je uspio osvojiti tek sedam bodova ove sezone, ovo je posljednja sezona u velikoj karijeri najboljeg hrvatskog skijaša u povijesti.

Gdjegod bih prošao kroz Berner Oberland u zadnjih desetak dana, nailazio sam na bezbrojne izraze iskrenog poštovanja i potpore švicarskih ljudi, s toliko otvorenih emocija što ih Švicarci tradicionalno ne pokazuju. Pa premda sam stranac, poslije 16 godina utrkivanja, 17 postolja i 7 pobjeda što sam ih postigao u ovom prekrasnom srcu Švicarske, osjećao sam se kao "ein Berner Oberländer namens Kostelić", kako su me jednom nazvali domaćini. Berner Oberland, a osobito Wengen će kao mjesto mojih najvećih uspjeha ostati zauvijek u posebnom kutku mojeg srca. Posebno sam ponosan što će se moje ime vezati uz jednu od najmitskijih skijaških utrka“, napisao je emotivni Ivica.

(Foto: Action Images/Facebook)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivica KostelićSkijanjeOstali sportoviWengen

Ostale Vijesti