Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Ema Sgardelli u finalu Svjetskog prvenstva za mlađe seniorke

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.10.24. | 21:25

Za naslov svjetske prvakinje Sgardelli će se u nedjelju boriti protiv Japanke Mizuki Ishihare.

Na SP-u u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete, koje se održava u Veneciji, Ema Sgardelli borit će se za naslov svjetske prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki u kategoriji do 50 kilograma.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ema je na početku bila slobodna, a potom je ostvarila pobjede protiv Rumunjke Patricie Nastas (3-0), Alžirke Ines Sarah Ounnas (2-2) koju je svladala na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda. S predstavnicom Irana Yalde Naghiebeiranvand završilo je 5-3, a Marokanku Rim Dourai svladala je s uvjerljivih 8-0.

Za naslov svjetske prvakinje Sgardelli će se u nedjelju boriti protiv Japanke Mizuki Ishihare.

Nikolina Golomboš (+68 kg) i Darija Šnajder (-61 kg) će se boriti za brončana odličja.

Golomboš je u prvom kolu bila je slobodna, a potom je izgubila od Ruskinje Darije Juškove (1-3), ali je ušla u repesažu te ostvarila tri uvjerljive pobjede. Svladala je Austrijanku Emmu Schuetze (8-2), Norvežanku Hannah Stubsjoen (12-4) te Slovenku Žalu Mariju Žibret (8-2). U susretu za broncu suparnica će joj biti Rumunjka Maria Christina Coman.

Darija Šnajder je u prvom nastupu pobijedila Mađaricu Dorottyu Lipcsei (7-2), a potom i Meksikanku Carolinu Ayalu Anu Herreru (4-2). Uslijedio je poraz od Njemice Anastasije Semenenko (2-7), ali i dva uspjeha u repesažu protiv, Latvijke Aleksandre Davidove (1-0) i Brazilke Nahalie Farie (5-3). Darijina suparnica u borbi za broncu bit će Španjolka Iona Lobato Sanchez.

Dva finala ostvarili su i najbolji hrvatski juniori. Sara Tomić (+66 kg) će se za naslov svjetske prvakinje boriti protiv Čehinje Amalie Hakove, a suparnik Svena Strahije (+76 kg) bit će Kazahstanac Alikhan Kadirgali. 

Nikola Birač će u konkurenciji kadeta do 63 kg pokušati osvojiti brončanu medalju u okršaju s Luksemburžaninom Filipom Todorovićem.

Na petodnevnom SP-u za mlađe seniore, juniore i kadete u Italiji sudjeluje 1908 natjecatelja iz 109 zemalja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ema SgardelliKarateSvjetsko prvenstvo u karateu

Ostale Vijesti