Drugoligaš poručio Savezu: Imamo zlato, a sad prestanite s javnim kukanjem

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.07.17. | 11:59

Nije zlato sve što sja.

Hrvatska je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu. Hrvatska je u euforiji, opet su vaterpolisti u središnjim ulogama u svim medijima, a u Hrvatskom vaterpolo savezu ističu kako je sve rezultat odličnog rada na svim poljima.

No, svi oni koji malo detaljnije prate vaterpolo znaju da stanje nije baš toliko bajno koliko se želi to prikazati, a da je to tako ukazali su sinoć na svojoj Facebook stranici odgovorni iz Vaterpolo kluba Siscia, aktualnog drugoligaša, odnosno člana Prve B lige. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

„Imamo Zlato!

Odlično, bolje ne može. I to još preko Srbije i Mađarske. Dakle nije sreća sa ždrijebom ili nešto slično.

Sad ćemo nekih 3 godine slušati na redovnim skupštinama HVS-a kako se polako zatvara dug prema igračima od cca. 50.000,00kn per capita.

Ma bravo!?

Može li se iz ovoga izroditi neka strategija? Možda, ali samo slučajno! Barem tako izgleda iz dosadašnjih iskustava s hrvatskom organizacijom sporta ili bilo čega drugog.

Evo prijedloga:

1) ostavite se priča o tome kako je vaterpolo izgledao u vrijeme Jugoslavije

2) uključite vaterpolo u sustav školskog sporta

I 3. ali najvažnije, prestanite s javnim kukanjem. Ništa od toga. Provjereno ništa! Vremena su se promijenila. Ljudi vole sjaj i blještavilo, kruha bez motike, crveni ferari i curu s televizije. Dodajte glamura i zvjezdanog sjaja. Nek netko od tih reprezentativaca prohoda s Majom Šuput, Lidijom Bačić ili tako nekim. Evo ja ću podmetnut leđa, ako nitko neće.“

Pametnom dosta.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

vaterpoloVK SisciaHrvatski vaterpolski savez

Ostale Vijesti