Debakl Barakuda na startu Eura: Srbija potopila Hrvatsku u beogradskoj Areni!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 10.01.16. | 21:58

Vaterpolski klasik koji to ovoga puta nije bio...

Hrvatska vaterpolo reprezentacija teško je stradala na otvaranju Europskog prvenstva u Beogradu. Srbija je pred 11 tisuća gledatelja u Kombank Areni slavila sa 13:6 (3:1, 4:2, 5:1, 1:2).

Time je izjednačen najteži poraz Hrvatske na velikim natjecanjima – u prošloljetnom finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju također je Srbija bila bolja sa 11:4.

Nadali smo se da bi Barakude mogle iznenaditi u Beogradu i doista su dobro krenule golom Šetke koji je odmah na startu utišao domaće navijače. Hrvatska se u tim trenucima solidno branila, no bila je očajna s igračem više, pa je Srbija preokrenula na 3:1 već do kraja prve četvrtine.

U drugoj dionici igre Srbi su se odvojili, a posebno je bila bolna treća četvrtina u kojoj su se poigravali s našim reprezentativcima, zabijajući atraktivne golove kao na treningu. Pavić je bio na streljani, a hrvatski napad i dalje očajan. Tek posljednja četvrtina otišla je na stranu izabranika Ivice Tucka rezultatom 2:1, čime je izbjegnut i službeno najteži poraz u povijesti vaterpolo reprezentacije.

Najefikasniji kod Srbije bili su Dušan Mandić i Andrija Prlainović sa po tri gola, dok je Anđelo Šetka za Hrvatsku zabio dva pogotka. Po jednom su se u strijelce upisali Petković, Lončar, Bušlje i Pavlović.

Za dva dana Hrvatsku očekuje dvoboj s Francuskom, dok Srbija igra s Maltom. U međusobnom dvoboju Francuzi su uvjerljivo svladali Maltežane sa 17:7.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaEuropsko prvenstvo u vaterpolusrpska vaterpolska reprezentacijavaterpoloOstali sportovi

Ostale Vijesti