Dana White potvrdio: Pregovaram s Floydom, napravit ćemo nešto ove godine (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 09:00

McGregor je u meču protiv Cerronea za svaku sekundu provedenu u oktagonu zaradio 1,5 milijuna funti!

Prvi čovjek UFC-a na konferenciji za medije poslije meča Conora McGregora i i Cowboya Cerronea dao je naslutiti kao bi se The Notorious One već ove godine mogao ponovno boriti s Floydom Mayweatherom.

Podsjećamo, u prvoj borbi slavio je Floyd nakon iznimno pametno odrađene borbe, iako je sportska javnost ostala ugodno iznenađena koliko je dobro Conor parirao najbogatijem sportašu svih vremena.

U jednom intervjuu, čak je i Mike Tyson izjavio kako je ostao oduševljen Conorom i njegovom predstavom te mu je tom prilikom čestitao na izvrsnom meču usprkos činjenici da je poražen tehničkim nokautom.

S druge strane, valja istaknuti kako je Conor u prvoj borbi između njega i američkog boksača dokazao kako je jako dobro svladao boksačke tehnike, a pritom je i zaradio ogromne novce pa tako ova nova borba ne bi imala nekog pretjerano velikog natejcateljskog smisla, dok bi jedino bila dobra u slučaju dvojice boraca po tome što bi im vrlo vjerojatno osigurala rekordne ugovore.

Kako piše Forbes, od prve borbe s Mayweatherom Conor je zaradio oko 100 milijuna dolara što je nikad viđeni novac u borbi nekog od MMA borca. Usporede radi, Conor je za svoju borbu protiv Cowboya od UFC-a zaradio tri milijuna dolara, dok je Amerikanac dobio 200 tisuća dolara. Jednako tako valja istaknuti kako je samo od ulaznica za ovu borbu UFC zaradio 11,1 milijuna dolara, što je ujedno i četvrti najveći prihod od prodanih ulaznica u povijesti kompanije.

Ipak, nije Conorov bankovni račun uvećan za samo tri milijuna dolara. Naime, kako javljaju britanski mediji, od svih svojih sponzora, pay per viewa i svih ostalih dodataka na fiksna tri milijuna koliko mu je dao UFC, Conor je zaradio ogromnih 78 milijuna dolara, što bi u prijevod značilo da je za svaku sekundu provedenu u oktagonu Conor dobio oko 1,5 milijuna funti.

Jednako tako treba istaknuti kako je Cerroneu ovo također rekordna zarada u karijeri te da je samo u ovom meču zaradio više nego u svim njegovim prethodnim mečevima zajedno. Budući da su oba borca jedan o drugome pričali s velikim poštovanjem, Conor nije bio onakvim smo ga znali viđati te nije vrijeđao Cerronea, čak štoviše, u nekoliko mu je navrata rekao kako mu je drago da mu se ova borba dogodila i da će seda imati dovoljno novaca za ugodan život.

Iako bi revanš između Conora i Floyda bio pravi spektakl, riječi Dana Whitea treba uzeti s dozom opreza usprkos činjenici kako se prvi čovjek UFC-a u nekoliko navrata pokazao kako je jedan od boljih biznismena u svijetu sporta koji priliku za velikom zaradom nikada ne propušta. 

Za kraj dodajemo kako je UFC-ova priredba 246 bila poprilično uzbudljiva, a osim McGregora, pobjede su još upisali Diego Ferieira protiv Anthonyja Pettisa, Brian Kelleher protiv Odea Osbournea, Aleksei Oleinik protiv Mauricea Greena te je u co-main eventu slavila fantastična bivša prvakinja Holly Holm odlukom sudaca u borbi protiv iznimno neugodne Raquel Pennington.

(foto: Reuters)


Tagovi

Mike TysonConor McGregorFloyd Mayweather Jr.Dana WhiteMMAUFC

Ostale Vijesti