Damir Martin nakon razočarenja u finalu: Tresao sam se, skoro nisam niti startao!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.17. | 13:00

Hrvatski veslač Damir Martin u nedjelju je zauzeo tek šesto mjesto u finalu Svjetskog kupa u Poznanju, a u kratkom razgovoru za Germanijak, pojasnio nam je što se točno dogodilo i zbog čega je odvezao lošu utrku.

Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin u nedjelju je u finalu Svjetskog kupa u Poznanju tek kao posljednji ušao u cilj. Bilo je to neugodno iznenađenje, budući da je dan ranije u polufinalu bio drugi iza Novozelanđanina Roberta Mansona i očekivala se njihova velika borba za pobjedu u finalu. Do nje ipak nije došlo, a Damir nam je pojasnio kako su za zadesili zdravstveni problemi.

Ujutro sam obavio trening, vratio se u hotel i pojeo doručak. Nakon pola sata odmora, izbacio sam cijeli doručak iz sebe. Bio sam malaksao i potpuno bez ikakve snage, ali odlučili smo da idemo na stazu. Bilo mi je mučno, krenuo sam se zagrijavati i povraćao sam. Nakon toga sam si rekao valjda više nema ništa za izaći pa idem pokušati vidjeti koliko se može izvući iz takve utrke, kada priprema niti stanje nisu kako bi trebali biti“, kazao je 28-godišnji Damir Martin za Germanijak.

Nije skrivao koliko je razočaran zbog toga što mu se dogodilo.

Moram priznati da nije bilo lako motivirate se i otići na start jer sam se tresao. Osjećao sam malaksalost i umor. Sad je kod mene velika doza razočaranja jer sam petak i subotu sve utrke odradio na 80 do 90 posto, čuvao sam se za tu nedjelju i za pravu utrku sa Novozelanđaninom, a na kraju nisam niti imao priliku odvoziti dobru utrku“.

Posljedica neugodne viroze srećom, nema.

Sve je prošlo. Već nakon utrke sam normalno jeo i sve je bilo u redu, bez ikakvih problema. Vjerojatno je stvar bila u nekoj namirnici s doručka, što me iziritiralo“.

To je sjajno iskoristio Novozelanđanin Robert Manson, koji je došao do pobjede sa gotovo tri sekunde boljim rezultatom od najboljeg dosadašnjeg rezultata u Svjetskom kupu.

Ove godine nisam niti pomišljao da ću voziti blizu vremena najboljeg vremena na svijetu. Vidim da je on jako motiviran jer je napokon dobio priliku za nastup u samcu. Bit će ga jako teško pobijediti ove godine, ali trenirat ćemo, dat ćemo sve od sebe na Svjetskom prvenstvu za tri mjeseca. Do tada se kod mene stigne puno toga popraviti, a kod njega puno pokvariti“.

Što se našeg veslača tiče, osim ovih manjih poteškoća u Poznanju, ostalo je sve u najboljem redu, nema problema s ozljedama.

Sve ide prema planu. Zima je doduše, malo slabije odrađena, nedostaje malo izdržljivosti ali to se sve da popraviti kroz ova dva mjeseca i ljetnu sezonu. Odradit ćemo malo bazične pripreme i na kraju će i brzina odgovarati, tako da nema problema“, rekao nam je Damir Martin, kojeg smo nakratko 'uhvatili' u Zagrebu. Ali neće se dugo zadržavati u hrvatskoj prijestolnici. Već sutra ga očekuje put u Amsterdam.

U subotu i nedjelju nastupam na Holland Beker regati u Asmterdamu, a onda već sljedećeg vikenda je Svjetski kup u Lucerneu“, otkrio nam je svoje planove Damir, a mi smo mu poželjeli mnogo sreće.

 (Foto: Pixsell)


Tagovi

Damir MartinveslanjeSvjetski kup u veslanju

Ostale Vijesti