Čudesna Sara Kolak na prepunom Olimpijskom stadionu primila svoje zlato! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 20.08.16. | 08:39

Hrvatska ima jednu od najljepših i najnevjerojatnijih priča Olimpijskih igara u Rio de Janeiru!

Čudesna Sara Kolak jedna je od najljepših i najnevjerojatnijih priča Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. 21-godišnjakinja iz Ludbrega senzacionalno je došla do olimpijskog zlata, nakon što je u finalu bacanja koplja drugi put u dva dana popravila osobni i hrvatski rekord koji sada iznosi 66,18 metara.

Sarina priča idealna je za neki film. U mladu i simpatičnu djevojku gotovo da nitko nije vjerovao, uopće se nije spominjala kao potencijalna kandidatkinja za medalju, da bi nastupom iz snova u finalu potukla konkurenciju i Hrvatskoj donijela rekordno peto zlato na Igrama u Riju.

Jedan od rijetkih koji je bio uvjeren u izniman uspjeh Sare Kolak jest njen slovenski trener Alen Hajnšek. On je čak učio stihove hrvatske himne, vježbajući Saru i kako stupiti na postolje. Konačno, zlatna olimpijska medalja završila je oko njena vrata!

„Hvala treneru, hvala svim divnim ljudima, mojoj obitelji, Ludbregu, Rijeci, Celju i cijeloj Hrvatskoj“, kazala je Sara Kolak nakon dodjele i dodala:

„Nisam se mogla gledati na velikom ekranu, ali sve ostalo je bilo super. Sretna sam i ponosna. Sada moram odspavati. Sinoć je mobitel zvonio cijelu noć, spavala sam dva sata. Jedva čekam zagrliti roditelje, mislim da će tek tada nastati erupcija.“

Junakinja koja je osvojila svjetske naslovnice prema Hrvatskoj kreće u subotu, a 22. kolovoza u njenom Ludbregu sprema se velika i zaslužena fešta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

bacanje kopljaAtletikaOstali sportoviOlimpijske igre Rio de JaneiroSara Kolak

Ostale Vijesti