Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

CRO Race: "Koncipirali smo utrku da bude zanimljiva od početka do kraja"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 19:12

Utrka kreće iz Vodica...

Vodice će u utorak će biti domaćin starta devetog izdanje utrke CRO Race pa su u ovo turističko središte Šibensko-kninske županije u ponedjeljak počeli pristizati ponajbolji svjetski biciklisti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Njih 140 iz 20 različitih momčadi će se tijekom 916 kilometara od utorka do nedjelje, kada će cilj posljednje šeste etape biti tradicionalno u Zagrebu, borit će se za crvenu majicu najboljeg.

"Valja istaknuti kako je ove godine na utrku došla i trenutačno najbolja svjetska momčad UAE Emirates, a najveći kandidat za pobjedu iz te momčadi je Amerikanac Brandon McNulty. Dolazi i vrlo jaka momčad Red Bull-BORA-Hansgrohe koja će biti među glavnim konkurentima za etapne pobjede, po imenima najjači 'roster' ima INEOS Grenadiers s aktualnim svjetskim doprvakom u vožnji na kronometar Talijanom Filippom Gannom i talijanskim sprinterom Elijom Vivianijem, dok su najjači aduti sastava Bahrain Victorious mladi Talijani Edoardo Zambanini i Alberto Bruttomesso. Na startu će biti i četiri hrvatska vozača, Fran Miholjević iz Bahrain Victoriousa, zatim dva vozača iz momčadi Ljubljana Gusto Santic Viktor Potočki, koji je vrlo brz i mogao bi završiti među prvih pet u ponekoj etapi, te Ivan Peran, dok će za momad Adria Mobil nastupati vrlo talentirani junior Nicolas Gojković", najavio je direktor utrke Vladimir Miholjević te naglasio:

"Ovo nije samo sportski događaj, od početka je cilj bio predstaviti Hrvatsku kao turističku i cikloturističku destinaciju. Dokaz da radimo dobar posao je i taj što nam povjerenje ukazuju najbolje svjetske ekipe".

Tehnički direktor utrke Luka Mišović ukrakto je predstavio trasu ovogodišnjeg CRO Racea:

"Koncipirali smo utrku da bude zanimljiva od početka do kraja. U prvoj smo etapi zato u odnosu na prošlu godinu dodali uspon na Tešije, dok će etapa završiti krugom oko Sinja. Druga je etapa od Biograda na Moru do Novalje vrlo kratka sa samo 114.5 kilometara, ali bi mogla biti zahtjevna s obzirom na vremenske uvjete. Treća etapa vozit će se od Otočca do Opatije kroz Novi Vinodolski i zaleđe Rijeke s tri kruga po Opatiji i ciljem na Slatini, dok je četvrta etapa od Krka do Labina ono što volimo zvati "kraljevskom". Nakon vožnje po čitavoj dužini otoka Krka slijedi uspon na Učku vrh kojega je sada mnogo bliže cilju nego lani dok će cilj opet biti na 'kockicama' u Starom Gradu u Labinu. Peta etapa od Ozlja do Karlovca će se čitavim svojim tijekom voziti u Karlovačkoj županiji te će pratiti tok četiri rijeke po kojima je Karlovac i poznat, dok će posljednja šesta etapa biti tradicionalna sa startom u Svetoj Nedelji te vožnjoj cestama Zagrebačke županije s ciljem ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice. To je ravničarska etapa i zato očekujem kako će biti najbrža", kazao je Mišović.

Na deveto izdanje CRO Racea vratio se i prošlogodišnji pobjednik, Venezuelanac Orluis Aular, član momčadi Caja Rural.

"Sretan sam što sam se vratio na CRO Race. Pokušat ću obraniti naslov, smatram kako imamo dobru ekipu za tako nešto. U ovoj su utrci vrlo važne bonifikacijske sekunde i zato ćemo pokušati sprintati na svim bonifikacijskim točkama. Najveći konkurenti će nam biti 'WorldTour' ekipe, osobito UAE Emirates i INEOS Grenadiers, a što se pojedinačne kvalitete tiče, odličan rezultat na ovakvoj utrci mogli bi ostvariti Alexander Kristoff i Elia Viviani", rekao je Aular.

I ove godine najveća hrvatska uzdanica bit će Fran Miholjević, jedini Hrvat koji vozi u nekoj od "WorldTour" momčadi.

"Na CRO Race dolazim sa Svjetskog prvenstva s kojeg ne nosim najbolje dojmove. Pao sam već na samom početku utrke i zbog posljedica tog pada morao odustai. Ali, forma nakon što sam odvezao svoju prvu trotjednu utrku u karijeri je dobra i očekujem kako ću to i pokazati na utrci".

Fran Miholjević je prokomentirao i samu trasu ovogodišnje utrke:

"Trasa je vrlo slična kao i prošle godine što znači da niti u jednom trenutku neće biti mjesta za opuštanje. Mi u svojoj ekipi imamo mladog penjača Edoarda Zambaninija koji je vrlo eksplozivan i mogao bi napraviti dobar rezultat. Ja ću najviše motiva za dobar rezultat imati u trećoj i četvrtoj etapi koje su mi najbliže srcu jer na tim cestama praktički svakodnevno treniram. Ako fizički i nisam najbolji, to onda mogu mentalno nadoknaditi".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)



Tagovi

CRO Race

Ostale Vijesti