Ćorić pregazio Alexa Zvereva!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 19.06.18. | 19:08

Dvoboj mladih nada pripao hrvatskom reketu

U dvoboju prvog kola jako ATP turnira iz serije 500 koji se igra u njemačkom Halleu, naš drugi reket Borna Ćorić uvjerljivo je svladao 3. igrača svijeta Alexandra Zvereva! Ćorić je slavio s 6-1, 6-4!

Susret dvojice igrača iz tzv. Next Generation kategorije tenisača, lakoćom je pripao godinu dana starijem Ćoriću. Nakon što su meč otvorili svako sa jednim osvojenim gemom na vlastiti servis, Borna osvaja čak 7 gemova u nizu od čega se Zverev nije uspio oporaviti do kraja meča. Kod 5-2 u drugom setu Ćorić je na vlastiti servis imao meč loptu, no nije je iskoristio. Imao je i u narednom gemu Borna meč loptu, ali Zverev je sve spašavao. Na svojem servis gemu kod 5-4, Ćorić je konačno ovjerio pobjedu iskoristivši četvrtu meč loptu.

Bio je ovo četvrti međusobni okršaj Ćorića i Zvereva, a Borna vodi s 3-1 u pobjedama. Po jednu pobjedu svaki je od njih ostvario na turniru iz serije Masters 1000, dok je veliki okršaj na lanjskom US Openu pripao Ćoriću u četiri seta. 

U idućem kolu naš će tenisač imati nešto lakšu prepreku, barem na papiru. Očekuje ga bolji iz dvoboja Balilashvili - Molleker. 

Spomenimo i da je u prvom kolu Birminghama Petra Martić upisala sigurnu pobjedu protiv 15. igračice svijeta Coco Vandeweghe. Splićanka je slavila s 6-3, 6-2, a u idućem je kolu čeka Rumunjka Buzarnescu. 

(foto Pixsell)


Tagovi

Borna ĆorićAlexander ZverevATP Halle

Ostale Vijesti