Foto: Hrvatski mininogometni savez
Foto: Hrvatski mininogometni savez

BT Servis postao prvak Hrvatske i plasirao se u Ligu prvaka, prvakinje postale domaće cure iz MC Plus

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 03.07.23. | 11:54

Svetom Nedeljom je prodefiliralo preko 400 mininogometašica i mininogometaša iz 18 hrvatskih gradova i općina

Završnica prvenstva Hrvatske po drugi put je okupila najbolje mininogometne klubove, no unatoče nevremenu tijekom polufinalnih utakmica, gledali smo mininogomet na visokoj razini, a potpuno zasluženo naslove prvaka uzeli su BT Servis iz Velike Gorice u muškoj i MC Plus iz Svete Nedelje u ženskoj kategoriji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sveta Nedelja po drugi puta je ugostila završnicu prvenstva Hrvatske, a treći puta neku mininogometnu manifestaciju, tako da je Sveta Nedelja postala sinonim za mininogomet odnosno za rekreativni sport, što je, posebno danas, kada se režu gradski budžeti za sportske manifestacije za svaku pohvalu. Tijekom ovih nekoliko dana Svetom Nedeljom je prodefiliralo preko 400 mininogometašica i mininogometaša iz 18 hrvatskih gradova i općina, a čak ni nevrijeme koje je prije polufinala teren pretvorilo u vaterpolo bazen, nije spriječilo igrače da pokažu svoje vještine. Podsjetimo, završnica se igrala u muškoj i ženskoj kategoriji, a interes nikad veći, takav da su organizatori razmišljali da se odigra na dva terena istovremeno, no mininogomet je igra na specifičnim golovima dimenzija 4m x 2m koji nisu mogli u tako kratkom roku stići na destinaciju, pa se zaustavilo na brojci od 20 ekipa.

Ivan Kaurin, najbolji igračIvan Kaurin, najbolji igrač

Prvi dan je bio rezerviran za utakmice po skupinama u muškoj kategoriji, a lijepo vrijeme i vrhunski mininogomet primamili su i veliki broj gledatelja, tako da je lokacijom procirkuliralo preko 1.000 gledatelja iako se u isto vrijeme održavao i FIBA 3X3 turnir, što je još jedan pozitvan primjer koliko se u Gradu mari za rekreativni i amaterski sport.

U subotu ujutro krenule su i ženske ekipe, a u muškoj kategoriji krenuča je borba za mjesta u polufinalu, koja potencijalno vode ka plasmanu na europska natjecanja. Liga prvaka se održava početkom rujna u Oradei (Rumunjska), a Euro Cup u Bugarskoj (lokacija će biti objavljena kroz koji dan). Hrvatska zbog svog visokog rankinga ove će godine vjerojatno opet imati pravo na dva kluba u Ligi prvaka, prvak Hrvatske i jedan klub s pozivnicom EMF-a, dok bi za Euro Cup Hrvatska trebala imati pravo na tri predstavnika.

“Iako je nevrijeme kumovalo da najvažniji susreti prodju sa malim brojem gledatelja, ukupno je prvenstvo bilo izuzetno uspješno, uz nikad veći interes ekipa iz cijele Hrvatske, hvala još jednom Gradu Sveta Nedelja na čelu sa gradonačelnikom Dariom Zurovcem i ljudima iz kluba GNK tigar koji su nas ponovo ugostili na svom terenu. Svakako najveća zasluge idu svim momčadima i klubovima koji su potegnuli dalek put, potrošili svoja sredstav da bi bili dio ove manifestacije, a to nam je još veća motivacija za daljni rad. Velika zahvala i našim vrijedim djelatnicima bez kojih nebi bilo moguće organizirati sve ovo. Ovim putem čestitam momčadi BT Servis iz Velike Gorice i ekipi MC Plus iz Svete Nedelje na naslovima prvaka i prvakinja Hrvatske. Sad čekamo informaciju koja će hrvatska momčad dobiti pozivnicu za Ligu prvaka, jer kako sada stvari stoje imati ćemo dva predstavnika u ligi prvaka, te koliko ćemo imati mjesta na Euro Cupu u Bugarskoj. Prema ovome što smo vidjeli u ova dva dana mislim da će naši klubovi moći daleko u Europi'', rekao je Bruno Alpeza, predsjednik mininogometnog aveza.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

FINALNA UTAKMICA - muški

BT Servis Velika Gorica – MNE Valdebek Pula 1-0 (Stuparić)

najbolji igrač – Ivan Kaurin (BT Servis)

najbolji strijelac – Ivan Cerjak (BT Servis)

najbolji golman – Florijan Cindrić (MNE Valdebek)

konačni redoslijed:

1.    BT Servis Velika Gorica

2.    MNE Valdebek Pula

3.    Hotel Sport Ivanić Grad

FINALNA UTAKMICA - žene

MC Plus Sveta Nedelja – ŠNK Višnjevac 6-0 (Lovrić 2, Mihić 2, Kolčić 2)

najbolja igračica – Leona Ahmeti (ŠNK Višnjevac)

najbolji strijelac – Monika Lovrić (MC Plus)

najbolja golmanica – Lara Hanaček (MC Plus)

 konačni redoslijed:

1.    MC Plus Sveta Nedelja

2.    ŠNK Višnjevac

3.    MNK Reduta F Pedisan Karlovac

Hrvatsku će sigurno predstavljati u Europi BT Servis (Liga prvaka), MNE Valdebek (Euro Cup), a za ostala mjesta ćemo znati vrlo brzo. (G)


Tagovi

mininogomet

Ostale Vijesti