Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez
Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez

BT Servis pobjednik prvog izdanja lige Šestice

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.06.24. | 17:36

Zadnje utakmice prvog izdanja nacionalne mininogometne lige Šestice održale su se na novom mininogometnom terenu koji je nedavno dovršen u općini Ribnik

U travnju ove godine krenulo je prvo izdanje nacionalne mininogometne lige, popularno nazvane Šestica, uz sudjelovanje šest klubova iz isto toliko gradova. Osnovni dio sezone održavao se u Ivanić Gradu, a domaćinostvo završnice dobila je općina Ribnik koja je nedavno dovršila izgradnju mininogometnog terena prema uvjetima WMF-a (Svjetskog mininogometnog saveza), a nakon dovršetka gradnje tribine moći se ugostiti brojne međunarodne manifestacije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uoči posljednjih utakmica na vrhu je vladala gužva, prvo mjesto držao je zagrebački Dinamo (uz utakmicu više) sa 18 bodova, a slijedili su Veni Vidi Vici iz Opuzena, te aktualni prvaci Hrvatske BT Servis iz Velike Gorice sa po 13 bodova.

 Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez

Raspored uoči sezone je htio da se baš u završnom kolu odigraju dva velika derbija; Dinamo Zagreb – Veni Vidi Vici, te Dinamo Zagreb – BT Servis, te da će ova tri protivnika u međusobnim dvobojima odlučiti o naslovu pobjednika prvog izdanja nacionalne lige.

Dvoboj između Dinama i Veni Vidi Vici je završio neodlučeno, što je značilo da Dinamu protiv BT Servisa igra samo pobjeda, koju nisu uspjeli izvojevati. BT servis je bio u potpunosti dominantan cijelu utakmicu, te je na kraju potpuno zasluženo slavio i velikom pobjedom došao do naslova pobjednika prvog izdanja nacionalne lige.

 Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez

Dodajmo da se, nakon 11 godina u reprezentaciji, jedan od najboljih mininogometnih golmana svih vremena, Marko Habazin, oprostio od nacionalnog dresa, te su mu tom prigodom načelnik općine Ribnik Dino Blažević, te predsjednik Saveza Bruno Alpeza uručili posebne poklone.

“Ove godine po prvi puta su se stekle mogućnosti da okupimo na jednom mjestu klubove iz cijele Hrvatske, te da isti igraju nacionalnu ligu. Na to smo jako ponosni, put je bio dugačak, trebalo je dugi niz godina da bi se stvari poklopile, te da se isprofiliraju klubovi koji imaju želju i mogućnosti putovati, ali i koji imaju dobre rostere za nastupanje na ovom zahtjevnom natjecanju. Uvjet za igranje nacionalne ige bio je da je klub nastupao na mininogometnim manifestacijama i prije, pa je još teže bilo sve realizirati. Ovim putem bi se zahvalio svim klubovima, voditeljima klubova, trenerima, igračima jer smo zajedničkim snagama izgurali cijelu sezonu, preskočili prepreke, te sve priveli uspješno kraju. Zahvaljujem se općini Ribnik na čelu sa načelnikom Dinom Blaževićem na predivnom mininogometnog terenu, te na velikoj podršci u realizaciji završnice lige. Čestitam dečkima iz BT Servisa , na čelu sa Josipom Tomićem, na zasluženom naslovu pobjednika. Našem Habi se ovim putem zahvaljujem na 11 godina u dresu reprezentacije, u tom razdoblju smo tri puta bili viceprvaci Europe, do kraja života ćemo se sjećati tih trenutaka, posebno obrana penala u polufinalima Eura 2023.i 2015. godine, Sad se idemo malo odmoriti, pa u pripremu sljedeće sezone koja će, u to sam potpuno uvjeren, biti u mnogočemu bolja i uspješnija. Hvala svima još jednom”, rekao je Bruno Alpeza”, predsjednik Saveza.

“U ime općine Ribnik, te svoje osobno, želim se zahvaliti gospodinu Alpezi, te svim mininogometašima koji su ovih dana boravili u našoj općini. Veliko mi je zadovoljstvo što smo doveli ovu manifestaciju u Ribnik, te se zahvaljujem ljudima u savezu na povjerenju”, kazao je Dino Blažević, načelnik općine Ribnik.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Rezultati:

Dinamo Zagreb – Veni Vidi Vici Opuzen 2-2

(Pavelić, Modrić; M.Jeličić, Nikše)

BT Servis Velika Gorica – Dinamo Zagreb 6-1

(Grišić 2, Habazin, Matković, Čulić, Raković; Ivanković)

 Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez

Konačna tablica

1.       BT Servis Velika Gorica    25

2.       Veni Vidi Vici Opuzen       23

3.       Dinamo Zagreb                  19

4.       MNE Boemi Zaprešić        12

5.       MNK Cerje                            9

6.       Allegra Deluxe Plitv.Jezera          4*

*Allegra Deluxe je ispala u niži rang natjecanja

 Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez Dora Jurinčić Hrvatski Mininogometni Savez




Tagovi

mininogometLiga ŠesticaBruno Alpeza

Ostale Vijesti