Hrvatski mininogometni savez
Hrvatski mininogometni savez

BT Servis novi-stari prvak Hrvatske u mininogometu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 14:36

Hrvatsku će na turniru Lige prvaka, koja se ove godine održava u Varšavi, ponovo predstavljati klub iz Velike Gorice

Sveta Nedelja ponovo je ugostila najbolje mininogometne klubove na 14. završnici prvenstva Hrvatske. Na završnici su sudjelovali samo klubovi koji su svoj plasman osigurali preko nacionalne ili regionalnih liga. Tako su iz nacionale lige Šestica svoje mjesto osigurali BT Servis Velika Gorica, Veni Vidi Vici Opuzen, te Dinamo Zagreb. Pobjednik lige Križevci MNK Drašković, pobjednik lige Istra MNE Valdebek, a umjesto pobjednika šibenske lige MNK Čista Velika, koji nisu mogli sudjelovati, svoje mjesto je zauzeo klub JVP Križevci, inače drugoplasirana momčad tamošnje lige.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iz Svete Nedelje u Varšavu bio je moto ovogodišnje završnice, jer će prvak Hrvatske sudjelovati na ligi prvaka koja se održava u Varšavi od 5. do 9. rujna 2024. godine.

Prvi dio dana bio je rezerviran za utakmice po skupinama (klubovi su bili podjeljeni su dvije skupine po tri kluba u svakoj), a u predvečernjim satima na rasporedu su bile utakmice za 5. mjesto, 3. mjesto, te veliki finale u kojemu će se susresti pobjednici skupina.

U skupini A nakon utakmica po skupinama prvo mjesto zauzeli su prošlogodišnji prvaci BT Servis, dok je u B skupini prvo mjesto pripalo dečkima iz Opuzena Veni Vidi Vici.

“Ponosan sam jer smo uspjeli obraniti naslov prvaka Hrvatske, što dosad nikome nije pošlo za rukom. Sada ćemo proslaviti, malo se odmoriti, pa u lov na sponzore kako bi do kraja zatvorili financijsku konstrukciju, te što spremniji dočekali ligu prvaka u kojoj imamo velike ambicije”, rekao je Josip Tomić predsjednik kluba prvaka.

Liga prvaka kreće 5. rujna, a očekuje se sudjelovanje 24 kluba iz isto toliko zemalja, ovo je prvi puta da će domaćin natjecanja biti Poljska.

“Evo, gotova je i 14. završnica prvenstva Hrvatske održana u nikad dužoj sezoni, krenula je nacionalna liga, sudjelovali smo na Euru u Sarajevu, a pokrenute su i nove mininogometne lige u Križevcima (Bočkovec). Ponosni smo što ćemo opet, u sklopu nagradnog fonda, osigurati prvacima gotovo 3.000 eura za sudjelovanje na ligi prvaka. Nadamo se da će i barem jedan klub sudjelovati na Eurocupu koji se odražava u bugarskom Sunny Beachu, pa ćemo i time zaokružiti najuspješniju sezonu u povijesti mininogometa. 2025.je na rasporedu 15. jubilarna završnica prvenstva Hrvatske, a mi ćemo dati sve od sebe da bude i najbolja dosad. Sretno BT Servisu na Ligi prvaka, te velika zahvala Gradu Svetoj Nedelji na čelu sa Gradonačelnikom Darijom Zurovcem, načelniku općine Ribnik Dini Blaževiću, svim klubovima i igračima, sponzorima i partnerima, te svima koji su nas ove godine podržali u svakom pogledu”, rekao je Bruno Alpeza, predsjednik saveza.

Veni Vidi Vici OpuzenVeni Vidi Vici Opuzen

Utakmica za 5.mjesto

Dinamo Zagreb U19 – JVP Križevci 5-3 (nakon izvođenja penala)

Utakmica za 3.mjesto

MNE Valdebek Pula – MNK Drašković 11-10 (nakon izvođenja penala)

Finale

BT Servis Velika Gorica – Veni Vidi Vici Opuzen 3-2

(Raković 2, Kos; J.Jeličić, Crnov)

MNE Valdebek PulaMNE Valdebek Pula

Osigurani plasmani klubova

Liga prvaka: BT Servis Velika Gorica

Eurocup: Veni Vidi Vici Opuzen, MNE Valdebek Pula, MNK Drašković

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(G)


Tagovi

mininogometBruno Alpeza

Ostale Vijesti